Klaus Iohannis: Acciza ar fi putut fi evitată

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, crede că introducerea accizei suplimentare la carburanţi ar fi putut fi evitată şi susţine că aplicarea ei va duce la "creşterea multor preţuri în lanţ".

Adăugat: 3 Aprilie 2014
Ultima actualizare:4 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, prim-vicepreşedinte PNL
trimite pe mail

În conferinţa de presă susţinută, joi, la Sibiu, Klaus Iohannis a recunoscut că această majorare de acciză a fost propusă iniţial de liberali, dar cu destinaţie precisă pentru construcţia de autostrăzi.

Iohannis a adăugat însă, că în opinia sa acciza "ar fi putut fi evitată".

"Eu cred că ar fi putut fi evitată. Discuţia a pornit de la un program pe care l-a prezentat PNL, care a propus introducerea unui cuantum suplimentar în acciză, dar cu destinaţie clară şi precisă: autostrăzi. Treaba cu autostrăzile nu ştiu în ce măsură mai este de actualitate, dar văd că treaba cu acciza a fost preluată şi, cu siguranţă, va duce la creşterea multor preţuri în lanţ", a declarat Iohannis.

El a mai afirmat că deocamdată nu se ştie unde se vor duce banii colectaţi.

Liderul PNL a explicat că în propunerea PNL de majorare a accizei la carburanţi "exista o corelare între această acciză suplimentară şi lucrările prevăzute foarte clar pentru dezvoltarea reţelei de autostrăzi, evident, acelea care nu pot fi finanţate din bani europeni".

Întrebat unde consideră că se vor duce aceşti bani, Iohannis a răspuns că "nimeni nu poate spune", ceea ce se afirmă în spaţiul public fiind doar "discuţii la televizor".

Amintim că acciza la combustibili se aplică de la 1 aprilie,

Premierul a dat asigurări că se vor lua măsuri fiscale care să păstreze competitivitatea transportatorilor români şi să combată concurenţa neloială.

Premierul a anunţat că, începând de joi, 3 aprilie,  va intra în dezbatere publică un proiect de ordonanţă prin care să fie sprijiniţi transportatorii corecţi în recuperarea unei părţi din acciza pe care o vor plăti de la 1 aprilie.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Carmen Vulcan
Adăugat:
3 Aprilie 2014
Ultima actualizare:
4 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza