Khalid şi Brahim El Bakraoui, indentificaţi de Poliţie drept atacatorii sinucigaşi din Bruxelles

Potrivit televiziunii publice, atacatorii sinucigaşi de la aeroportul din Bruxelles sunt doi fraţi bruxellezi, Khalid şi Brahim El Bakraoui, cunoscuţi autorităţilor pentru acţiuni criminale.

Adăugat: 23 Martie 2016
Ultima actualizare:23 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Poliţia belgiană i-a identificat pe atacatorii sinucigaşi de la aeroportul din Bruxelles.

Potrivit televiziunii publice, RTBF, sunt doi fraţi bruxellezi, Khalid şi Brahim El Bakraoui, cunoscuţi autorităţilor pentru acţiuni criminale, dar fără antecedente legate de terorism.

Presa belgiană speculează însă despre rolul lor în gruparea afiliată dosarului Salah Abdeslam, arestat recent ca membru al celulei care a comis atacurile din noiembrie de la Paris.

Ziarul Ultima Oră susţine că a fost identificat şi cel de-al treilea atacator de ieri, care a renunţat să se arunce în aer şi este dat în urmărire.

Numele lui ar fi Najim Laachraoui, iar surse din procuratură susţin că a făcut şi el parte din grupul terorist din capitala Franţei.

Până acum, poliţia a spus că este prematur să facă legătura între atentatele de la Paris şi cele din Bruxelles, ambele revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic. 

31 de oameni au fost ucişi şi peste 200 răniţi în atacurile de ieri dimineaţă de la Bruxelles.

Măsurile de securitate au izolat capitala belgiană aproape întreaga zi, dar astăzi au rămas închise doar aerogara şi linia de metrou atacate.

Preşedinţia olandeză a Uniunii Europene a convocat la cererea Belgiei o reuniune specială a miniştrilor europeni de justiţie şi interne, pentru a discuta despre atentatele de la Bruxelles.

Întâlnirea va avea loc cel mai probabil mâine dimineaţă.
 Autor:
Radu Şarpe
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza