Kelemen Hunor: Trebuie să existe colaborare între majoritate şi minoritate

Kelemen Hunor se pronunță pentru înlăturarea prejudecăților între majoritate și minoritate.

Adăugat: 15 Octombrie 2014
Ultima actualizare:15 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, candidatul UDMR la Președinție
trimite pe mail

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la prezidenţiale, spunea, la întâlnirea cu electoratul din judeţul Bihor, că trebuie să existe o colaborare mai bună între majoritate şi minoritate.

Kelemen Hunor se pronunţă şi pentru înlăturarea prejudecăţilor.

"Eu sunt convins că România va deveni mai puternică, va fi o ţară mult mai puternică, dacă nu vor exista dispute, discuţii între majoritate şi minoritate. Există foarte multe prejudecăţi, e moştenirea noastră din comunism, moştenire grea. Şi în capul şi în mentalitatea noastră, a maghiarilor, şi în capul şi în mentalitatea românilor, există prejudecăţi şi stereotipuri care trebuie demontate", a spus Hunor, potrivit corespondentului RRA, Stelian Radu Cacuci.

Macovei: Administraţia trebuie să fie informatizată

Independenţa energetică a României poate fi atinsă - în opinia Monicăi Macovei - doar dacă vor fi construite centrale nucleare, exploatate gazele naturale şi ţiţeiul din Marea Neagră şi se vor face investiţii în zona energiei regenerabile.

Candidatul independent Monica Macovei se pronunţă şi pentru depolitizarea administraţiei publice.

"În primul rând, trebuie depolitizată administraţia. În al doilea rând, vorbim de mediul privat, că e singurul care creează locuri de muncă, trebuie o companie să se facă într-o zi, trebuie să fie un ghişeu unic, totul să se rezolve printr-un clic şi printr-un zâmbet. Toată administraţia trebuie să fie informatizată", a spus Macovei, citată de corespondentul RRA, Ioan Suciu.

Szilagyi Zsolt: Interesele ardelenilor nu sunt luate în vedere

Candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Szilagyi Zsolt, afirma, la Oradea, că în planul naţional al reţelei de căi ferate şi autostrăzi până în anul 2020, interesele ardelenilor nu sunt luate în vedere.

"S-a reuşit performanţa, în ultimii ani, ca noi în jurul Clujului să avem cea mai scumpă porţiune de autostradă din Europa. La noi, un kilometru se construieşte pentru 28 de milioane de euro pe kilometru, în Occident, se construieşte pentru 3 milioane de euro pe kilometru. Cam asta este proporţia corupţiei în dezvoltările infrastructurale în România", a spus Szilagyi Zsolt.

Tăriceanu despre PLR: Trece printr-o perioadă specială pe care o va depăşi curând

Călin Popescu-Tăriceanu, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a declarat că Partidul Liberal Reformator, pe care îl conduce, trece printr-o perioadă specială pe care o va depăşi curând.

"Candidatura mea este de candidat independent, partidul există, partidul este înregistrat, noi ceea ce am făcut, am făcut un demers de schimbare a denumirii partidului şi a statutului. Deci nu este niciun fel de problemă pentru primarii care au făcut adeziune la partid", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Meleșcanu: Punctul forte, parteneriatului strategic cu SUA

Candidatului independent Teodor Meleşcanu spunea, la Oradea, că punctul forte al politicii externe al României va fi dezvoltarea parteneriatului strategic cu Statele Unite al Americii.

"Nu trebuie să înţelegem acest parteneriat în sensul de a aştepta ca Statele Unite să facă nişte instalaţii antirachetă, ci trebuie să se refere şi la solidaritatea pe care noi s-o arătăm. Şi, din păcate, la apelul privind participarea tuturor statelor democratice la lupta împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic, România a avut mari dificultăţi în a se pronunţa în legătură cu ceea ce ar dori să facă", a spus Teodor Meleşcanu.

Dancu: Ofițerul acoperit, o poveste de campanie electorală

Vicepreşedintele PSD Mureş, Ovidiu Dancu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că afirmaţiile şefului statului că Victor Ponta ar fi fost ofiţer SIE nu sunt altceva decât o metodă de a abate  atenţia opiniei publice de la campania electorală.

"Cu siguranţă, este o altă metodă de a abate atenţia opiniei publice de la campania electorală pe care toţi o ducem în mod corect. Până la urmă, nefiind un lucru dovedit, că până la urmă, Băsescu n-a dovedit nimic, înseamnă că este o poveste de campanie electorală", a spus Ovidiu Dancu. (A consemnat corespondentul RRA, Raul Matiş)

Funar sesizează CCR

Candidatul independent Gheorghe Funar anunţă că va sesiza Curtea Constituţională cu privire la informaţiile referitoare la contracandidatul său Victor Ponta, potrivit cărora ar fi fost ofiţer acoperit al SIE.

El precizează, într-un comunicat, că propune să fie citaţi ca martori premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu.

Stolojan: Generaţiile viitoare pot ajunge la un standard de viaţă european

"România lucrului bine făcut" reprezintă o garanţie pentru generaţiile viitoare că pot ajunge la un standard de viaţă european.

Acesta este mesajul transmis la Constanţa de europarlamentarul  Theodor Stolojan, care a precizat că alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte este cea mai bună soluţie pentru România.

"Milioane de români au încredere în Klaus Iohannis şi nu degeaba. Statul de drept, independenţa justiţiei, libera activitate, proprietatea privată, economia de piaţă liberă sunt valori intangibile pentru Klaus Iohannis", a susținut Theodor Stolojan.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
15 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza