Kelemen Hunor susţine că interesele Ungariei şi ale maghiarilor nu pot fi separate

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor este de părere interesele Ungariei şi cele ale minorităţii maghiare din România nu pot şi nu trebuie să fie separată.

Adăugat: 13 Martie 2015
Ultima actualizare:13 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, preşedintele UDMR
trimite pe mail
Declaraţia liderului UDMR a fost făcută astăzi,  la Miercurea Ciuc, cu prilejul vizitei Ministrului Dezvoltării Naţionale din Ungaria, Sesztak Miklos, informează corespondentul RRA.
 
În acest context, liderul Uniunii a subliniat că relaţiile dintre cele două ţări trebuie privite din perspectiva dezvoltării unui partaneriat benefic de ambele părţi şi a cooperării regionale
 
"Noi suntem interesați și așa am fost și în anii trecuți, ca relațiile între România și Ungaria să fie relații de cooperare, de parteneriat, fiindcă este în beneficiul României, este în beneficiul Ungariei, este în beneficiul regiunii noastre. Fiindcă suntem cu toții membri în UE și apar, mai ales în această perioadă am observat, foate mulți care încearcă să pună bețe în roate, dar noi suntem interesați, UDMR și vorbesc despre Uniunea noastră la nivel național, de a stabili relații cât mai apropiate și de parteneriat între cele două guverne, între instituțiile românești și din Ungaria, fiindcă acesta este viitorul: cooperarea și parteneriatul", a afirmat preşedintele UDMR.
 
De precizat că de "joi, 12 martie, la invitația lui Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Seszták Miklós, ministrul Dezvoltării Naționale în Guvernul Ungariei, a început o vizită în Transilvania", informează comunicatul UDMR.
 
Prima oprire a fost la Sovata, la căminul Sfântul Iosif al Fundației „Sfântul Francisc”, din Deva, unde cei doi au împărțit daruri copiilor.


Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza