Kelemen Hunor: Oamenii au încredere în instituţiile europene

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, la Oradea, că se constată o creştere a încrederii în instituţiile europene, în raport cu instituţiile politice naţionale.

Adăugat: 19 Mai 2014
Ultima actualizare:19 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, preşedintele UDMR
trimite pe mail

"Oamenii am constatat că au încredere mai mare în instituţiile europene decât în instituţiile din ţara noastră. Oamenii ştiu că în această perioadă de 2007-2014 s-au întâmplat lucruri extrem de importante şi aceste rezultate se văd. Şi dacă vorbim de agricultori şi dacă vorbim de oraşe care s-au dezvoltat enorm de mult din banii europeni, dar şi comune unde au accesat fonduri de la bugetul Uniunii Europene", a spus el potrivit, corespondentului nostru, Stelian Radu-Cacuci.

Moţiunea de cenzută, motiv de dispute electorale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spunea, luni, că guvernul s-a temut de o discuţie în parlament în perioada campaniei electorale, de aceea a amânat dezbaterea moţiunii de cenzură.

Crin Antonescu mai spunea, într-o conferinţă de presă, că premierul Victor Ponta se teme să vorbească despre realitatea guvernării.

Se tem de o dezbatere serioasă asupra acţiunii sau nonacţiunii guvernlui în economia românească, se tem de o dezbatere serioasă asupra fenomenului corupţiei. De asemenea, domnul Ponta se teme de o discuţie aplicată şi de un dialog cum este, prin excelenţă, în cadrul parlamentului, o moţiune de cenzură, a declarat Antonescu citat de redactorul RRA, Ioana Tănase.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, este convins că partidele de la putere nu vor asigura cvorum pentru citirea moţiunii de cenzură, depuse de liberali.

Scopul, spune Vasile Blaga, este acela ca opoziţia să nu îşi poată spune punctul de vedere despre actuala guvernare, tocmai în campania electorală.

Vasile Blaga: Eu cred că aşa vor să şi facă, să nu asigure cvorum pentru citire. N-ai ce să faci, noi nu putem asigura cu 55 de oameni cvorumul de citire a moţiunii în Camerele reunite. Colegii mei vor susţine şi /.../ reunite că se încalcă de fapt regulamentele, că au termene clare de la depunere până la citire, dar nu cred că este asta o "problemă" a PSD-ului.

Declaraţia a fost consemnată de reporterul RRA, Andreea Prisăcariu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că moţiunea de cenzură va fi dezbătută săptămâna viitoare şi a precizat că nu a fost încălcat Regulamentul.

Valeriu Zgonea amintea faptul că, săptămâna trecută, a fost convocat Birou Permanent reunit, însă reprezentanţii opoziţiei nu au fost prezenţi, astfel încât nu s-a putut îndeplini cvorumul de sedinţă, ne-a transmis redactorul RRA, Alina Stănuţă.

Baconshi: PMP are aşteptări de la judeţul Suceava

Teodor Baconschi, candidat pe lista PMP la europarlamentare, spunea, la Fălticeni, că se aşteaptă ca, în judeţul Suceava, partidul din care face parte să obţină peste 10 procente şi să treacă acest prim examen electoral.

Teodor Baconschi: Sperăm că şi în Suceava să trecem de 10 procente, poate chiar 12. Avem aici un electorat harnic, de dreapta, care a înţeles că Partidul Mişcarea Populară este total asumat de preşedintele Traian Băsescu şi că membrii Partidului Mişcarea Populară continuă viziunea politică a preşedintelui Băsescu.

Declaraţie consemnată de corespondentul RRA, Mihalea Buculei.

Corneliu Vadim Tudor, preşedinte PRM şi candidat pentru un nou mandat de europarlamentar, le-a spus simpatizanţilor săi de la Alba Iulia că este un euro-optimist.

Corneliu Vadim Tudor crede că partidul său va avea reprezentanţi şi în viitorul Parlament European.

Corneliu Vadim Tudor: Sunt optimist cu privire la intrarea Partidului România Mare, din nou, în Parlamentul European, unde noi am reprezentat România cu cinste. Eu am publicat sub egida Parlamentului European nu mai puţin de nouă volume, începând cu "Europa creştină" şi continuând cu "Europa unită are nevoie de o mare reformă". Am rostit 31 de discursuri, am semnat sute şi sute de declaraţii şi rezoluţii.

A consemnat corespondentul RRA, Mihai Bantea.

Mihail Neamţu candidează pe listele Partidului Noua Republică pentru un mandat de eurodeputat.

El vorbea, la Timişoara, despre proiectele pe care le va promova dacă va ajunge la Bruxelles.

Mihail Neamţu: La Bruxelles vom cere înăsprirea pedepselor pentru cei care încalcă legile din ţara noastră şi vom susţine mai departe instituţiile de luptă împotriva corupţiei, în primul rând ANI şi DNA. La Bruxelles vom susţine viziunea noastră tradiţională asupra familiei, ca fiind uniunea naturală între bărbat şi femeie, dar la Bruxelles vom susţine, de asemenea, o orientare pro-atlantică decisivă", a spus el, citat de corespondentul RRA, Alina Bujancă.

 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
19 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza