Kelemen Hunor: O nouă Constituţie ar răspunde nevoilor României în secolul XXI

Candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale, Kelemen Hunor, s-a arătat dezamăgit de faptul că, în această campanie electorală nu au existat dezbateri între candidaţi

Adăugat: 26 Octombrie 2014
Ultima actualizare:27 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, candidatul UDMR
trimite pe mail

El consideră că cetăţenii nu vor alege în funcţie de programele electorale ale competitorilor, ci în funcţie de alte aspecte care nu au legătură cu viitorul României.

Kelemen Hunor a mai spus că a abordat toate temele din programul său politic, care vizează, între altele, schimbarea Constituţiei.

Cinci domenii unde ar trebui un acord pe termen lung între forţele politice - sănătate, educaţie, agricultură, infrastructură şi un acord interetnic între majoritate şi minorităţi. O nouă Constituţie, care ar răspunde la nevoile secolului XXI şi la nevoile României în secolul XXI.

A consemnat corespondentul RRA Stelian Radu Cacuci.

Victor Ponta susţine orice proiect de modernizare a infrastructurii medicale

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a vizitat, astăzi, în Bucureşti, noua clădire a Spitalului de Copii "Victor  Gomoiu", care va fi dat în folosinţă anul viitor.

Victor Ponta a declarat că va susţine orice proiect de modernizare a infrastructurii medicale.

"O să fiu foarte onorat să fiu împreună cu primarul general, când terminăm Maternitatea de la "Sfântul Pantelimon", pentru că, dacă sunt mândru de ceva, sunt că acel program de maternităţi, început în 2007-2008, am reuşit, l-am deblocat şi, practic, anul acesta cred că 15 din cele 20 sunt deja funcţionale.

Declaraţia a fost consemnată de redactorul RRA, Adriana Turea.

Monica Macovei: În România trebuie realizat cadastrul ternurilor agricole

Candidatul independent Monica Macovei subliniază faptul că în România trebuie realizat cadastrul ternurilor agricole, pentru că, în felul acesta, trebuie asigurată proprietatea şi marii investitori vor fi interesaţi să cumpere suprafeţe de teren.

"Cadastrul agricol în România nu este făcut. Cadastrul utilităţilor nu este, cadastrul străzilor nu este. Cadastrul agricol este cel mai important, nu este clar făcut din satelit, delimitat, nimeni nu riscă să cumpere foarte mult pământ şi apoi să vină X să zică "a fost al bunicului meu"- şi să-i facă un proces", a spus Macovei.

 A consemnat redactorul RRA, Alexandra Cristea.

Călin Popescu-Tăriceanu: Am convingerea că România poate să progreseze

Candidatul indepedent Călin Popescu-Tăriceanu a reamintit alegătorilor din judeţul Prahova că proiectul său politic doreşte să transforme România în a şaptea putere economică a Europei.

"Am convingerea că România poate să progreseze, în aşa fel încât să ajungem a şaptea ţară europeană, lucru care va însemna, bineînţeles, bunăstare pentru fiecare cetăţean, de la cei tineri, până la cei în vârstă. Sigur că lucrul acesta se face cu multă muncă, dar se face cu inteligenţă, cu pricepere şi cu experienţă", a spus Tăriceanu.

Declaraţie consemnată de corespondentul RRA Simona Uţă.

Emil Boc cere ca justiţia să se pronunţe în cazul Iohannis

Fostul premier Emil Boc susţine că justiţia trebuie să se pronunţe cât mai repede în cazul lui Klaus Iohannis pentru a se elimina orice ambiguitate asupra corectitudinii procesului electoral.

ANI îl acuză pe Klaus Iohannis de incompatibilitate, pentru că a ocupat funcţia de primar al Sibiului, simultan cu cea de reprezentant în conducerea a două companii de utilităţi publice.

"În această situaţie nu se aplică Codul de procedură civilă şi legea specială, şi anume, Legea contenciosului administrativ, care ar permite reţinerea cauzei spre judecare şi de a da o soluţie. Acest lucru este necesar şi sănătos pentru democraţia românească, să se tranşeze repede, fără să se aşteptăm turul doi sau sfârşitul alegerilor prezidenţiale pentru a se da o soluţie", a spus Boc.

Emil Boc a fost alături de candidatul PMP, Elena Udrea, la Festivalul de Arte Marţiale, desfăşurat, astăzi, în Bucureşti - a informat redactorul RRA, Amalia Bojescu.

Varujan Vosganian pledează pentru eficientizarea sectorului energetic

Fostul ministru al economiei Varujan Vosganian, susţinător al candidatului ACL, Klaus Ioannis, a declarat, că, pentru a face eficient Complexul Energetic Oltenia, trebuie demisă conducerea şi refăcută legislaţia.

El a prezentat, în cadrul unei dezbateri la Rovinari, câteva soluţii concrete.

"Crearea a cel puţin trei actori energetici, care să aibă în strucutra producţiei ca resursă, resursa hidro, cât şi resursa nucleară, cât şi resursa din cărbune. Aceasta ar duce la eficientizarea şi soluţionarea pe termen lung şi durabil a producţiei de energie electrică pe lignit", consideră Vosganian.

Declaraţia a fost consemnată de corespondentul RRA, Titus Stoichiţoiu.

Preşedintele de onoare al Partidului Ecologist Român, Mircea Coşea, reprezentant al candidatului William Brânză, a declarat la Radio România Actualităţi, că România este o ţară cu multe atuuri din punct de vedere al politicii externe. El a mai spus că programul de politică externă a lui William Brânză este foarte bine pus la punct.

"Candidatul Partidului Ecologist Român, domnul William Brânză, are un program extrem de bine pus la punct, care priveşte punerea în valoare a acestor resurse în plan european şi internaţional, plecând de la principiul utilizării resurselor în folosul mediului şi în folosul poporului român", a spus, Coşea.
*Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Octombrie 2014
Ultima actualizare:
27 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza