Kelemen Hunor, lansat oficial în competiția prezidențială

Liderul Uniunii se va baza, în campania electorală, pe proiectul de lege privind autonomia teritorială a secuimii, lansat recent în dezbatere publică.

Adăugat: 27 Septembrie 2014
Ultima actualizare:27 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, președintele UDMR
trimite pe mail

UDMR şi-a lansat, vineri, la Miercurea Ciuc, candidatul pentru funcţia supremă în statul român, în persoana liderului acestei organizaţii, Kelemen Hunor.

În cadrul unei ceremonii care a început cu intonarea imnurilor României, dar şi al Ungariei şi al aşa-numitului Ţinut Secuiesc, Kelemen Hunor a prezentat ca principal argument pentru convingerea electoratului proiectul de lege privind autonomia teritorială a secuimii.

Sloganul de campanie este: "Kelemen Hunor, vocea unei comunităţi puternice", iar nucleul mesajului candidatului UDMR la alegerile prezidenţiale este: "Respect într-o Românie puternică". "Ne dorim să rămânem maghiari pe pământul natal",  a subliniat Kelemen Hunor, în timpul discursului susţinut în limba maghiară şi a precizat că, atunci când se vorbeşte despre autonomie, nu este vorba de separatism.

"Eu cred că avem nevoie de o nouă Constituţie. Eu cred în regiuni puternice, în indetitatea regională. Cred în forţa comunităţilor locale de a decide cele mai importante lucruri care îi privesc şi cred că România va deveni mai puternică dacă va reforma statul, administraţia, în aşa fel încât punctul de pornire să fie omul, cetăţeanul, familia şi comunitatea", a spus Hunor. 

Alegerile prezidențiale sunt programate la 2 noiembrie 2014.Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
27 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza