Kelemen Hunor: Guvernul are o retorică naţionalistă şi antimaghiară

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, este nemulţumit că actualul Guvern a decis să retragă recursul făcut de fostul executiv la decizia Curţii de Apel, privind UMF Târgu-Mureş.

Adăugat: 11 Mai 2012
Ultima actualizare:11 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Kelemen Hunor a criticat, într-o declaraţie făcută la Sfântu Gheorghe, ceea ce el a numit retorica naţionalistă şi antimaghiară a actualei puteri.  

"Noi am constatat că, în multe domenii şi nu numai în România, şi în alte ţări, retorica este uşor diferită, când omul este în opoziţie şi când ajunge la putere. Noi am constatat că, în ceea ce priveşte deciziile Guvernului instalat acum două-trei zile, din acest punct de vedere, nu sunt deloc diferite faţă de retorica anterioară".  

Ioan Mang: nu este agreată o linie de predare maghiară

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, care a discutat, la Târgu-Mureş, cu reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie, susţine că nici conducerea universităţii şi nici partea care doreşte linie de predare maghiară nu agreează ideea unei facultăţi maghiare separate.

El a atras atenţia că un absolvent de medicină, care a studiat în maghiară, trebuie, oricum, să susţină examenul de rezidenţiat, în limba română.

"Medicul cu diplomă de licenţă nu poate fi angajat legal, nici ca asistent medical. Trebuie să facă rezidenţiatul. Examenul de rezidenţiat, în România, se dă numai în limba română. Deci, nu cred că trebuie să ne înverşunăm atât de tare, să ţinem, neapărat, ca toate orele să fie în limba maghiară şi licenţa să o susţină în limba maghiară, iar după două luni, sau trei luni, se prezintă la examenul de rezidenţiat, exclusiv în limba română" a susţinut Ioan Mang.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza