Kelemen Hunor: Alegerile din iarnă vor fi cele mai grele din istoria UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat că Uniunea şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile parlamentare, adăugând că viitoarele alegeri vor fi cele mai grele din istoria UDMR.

Adăugat: 28 Septembrie 2012
Ultima actualizare:28 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Kelemen Hunor, a precizat, vineri, la Zalău, că formaţiunea pe care o conduce se va confrunta, pe 9 decembrie, cu cele mai dificile alegeri din istoria sa, în condiţiile în care se anticipează o prezenţă mare la vot iar Uniunea este în opoziţie.      

"În 2012, UDMR se confruntă cu cele mai dificile alegeri din istoria sa, din istoria de 23 de ani de după căderea comunismului. Aceasta deoarece va fi o prezenţă uriaşă la vot, aşa cum toate sondajele indică, în al doilea rând suntem în opoziţie şi, sigur, această chestiune ne limitează şi nouă şi este limitată posibilitatea noastră de a lua decizii pe plan guvernamental sau parlamentar şi în al treile rând, prima dată după 23 de ani vom avea o competiţie internă la alegerile parlamentare. Acest lucră înseamnă că în toate colegiile uninominale partidul eurodeputatului Tokes va avea candidaţi precum şi partidul lui Szasz va avea candidaţi, mai ales în secuime, deci va fi o competiţie", a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adăugat că formaţiunea politică va avea mulţi candidaţi noi, însă nu se va renunţa nici la cei cu o vastă experienţă.
    
"Noi ne pregătim, aşa cum am luat o decizie în iunie, la aceste alegeri, cu candidaţi credibili, vom avea foarte mulţi candidaţi care până acum nu făceau parte din grupurile parlamentare, deci vom înnoi şi grupurile parlamentare dar, pe lângă oameni noi, vom avea şi oameni cu experienţă vastă şi trebuie să vă spun că în politică, de obicei, este nevoie de experienţă. O carieră politică nu se face la 20 de ani şi nu se face în patru ani de zile", a precizat preşedintele Uniunii.
    
Numeroşi membri din conducerea UDMR sunt prezenţi vineri şi sâmbătă, la Zalău, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali, prilej cu care vor avea loc şi alte întâlniri, potrivit agendei făcute publice de formaţiunea politică menţionată.
   
Sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu sunt programate lucrări ale Consiliului Reprezentanţilor Unionali.
    
Seria de întruniri şi consultări se va încheia cu şedinţa Consiliului Naţional al Primarilor şi Consilierilor UDMR ce va avea loc la finalul lucrărilor CRU, în sala mică a Consiliului Judeţean Sălaj.


 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Reporter:
Adrian Lung
Adăugat:
28 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza