Kelemen Hunor acuză DNA de poliţie politică

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susţine că rolul poliţiei politice a fost preluat de DNA, în special în cazurile care ţin de drepturile minorităţilor.

Adăugat: 15 Mai 2013
Ultima actualizare:15 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor susţine că DNA a preluat în anumite cazuri rolul poliţiei politice.

El a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, câteva argumente pentru afirmaţia sa, pe care a făcut-o şi la Duna TV.

"Din 2005-2006 încoace au fost multe cazuri unde noi am observat o transformare perversă, rolul poliţiei politice de până în 1989 a fost preluat de anumiţi procurori, în special de DNA", a subliniat Kelemen Hunor.

El s-a referit inclusiv la cazuri care ar ţine de drepturile minorităţilor naţionale.

"Noi am constatat că de foarte multe ori deciziile vizau drepturile minorităţilor naţionale, inclusiv folosirea limbii materne în administraţia locală, simbolurile comunităţilor locale, comunităţilor naţionale şi multe alte aspecte, inclusiv retrocedarea proprietăţilor, cum e cazul Miko de la Sfântu Gheorghe. Am spus că e o transformare perversă, pentru că nu mai există poliţie politică, deciziile justiţiei de obicei nu se comentează, dar prin aceste decizii au fost lezate de foarte multe ori drepturile minorităţilor naţionale", a menţionat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

În opinia sa, preşedintele CJ Harghita, "a procedat legal de fiecare dată", este "un om foarte detaşat şi devotat", care a respectat legile României.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a fost reţinut, luni, de către procurorii DNA, fiind suspectat de fapte de corupţie,Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
15 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza