Juncker: UE sprijină şi încurajează toate proiectele discutate la Bucureşti

Jean-Claude Juncker a asigurat că UE sprijină toate proiectele discutate la Bucureşti, precizând că identificarea unor noi căi de comunicare între Est şi Vest sau Sud şi Nord este calea pe care o promovează şi Bruxelles-ul.

Adăugat: 18 Septembrie 2018
Ultima actualizare:18 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Prima zi a Summitului „Inițiativa celor Trei Mări” (Palatul Cotroceni). Foto: Administraţia Prezidenţială
trimite pe mail

Iniţiativa celor Trei Mări poate întări dezvoltarea economică per total şi consolidarea Uniunii Europene, a declarat, azi-dimineaţă, preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul lucrărilor Summit-ului Iniţiativei celor 3 Mări, aflat în a doua zi de desfăşurare.

Potrivit preşedintelui României, interconectivitatea trebuie pusă pe cel mai înalt punct de pe agenda de lucru, pentru că răspunde nevoilor reale ale statelor participante, de a recupera decalajul de dezvoltare dintre ţările din Est şi cele din Vestul Europei.

În intervenţia sa, preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, a asigurat că Uniunea sprijină şi încurajează toate proiectele discutate la Bucureşti, precizând că identificarea unor noi căi de comunicare între Est şi Vest sau Sud şi Nord este calea pe care o promovează şi Bruxelles-ul.

"Europa trebuie să respire cu doi plămâni - de Est şi de Vest, pentru că altfel se sufocă",  a subliniat şeful Comisiei Europene, care a insistat că trebuie să punem un accent tot mai puternic pe virtuţile cooperării între toţi europenii, indiferent unde trăiesc ei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza