Juncker propune organizarea unui summit special la Sibiu, după Brexit

"Cer preşedintelui Tusk şi României, care va exercita preşedinţia Consiliului European în cursul primului semestru al anului 2019, să organizeze un summit special, în România", a afirmat președintele Comisiei Europene.

Adăugat: 13 Septembrie 2017
Ultima actualizare:13 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene
trimite pe mail

România şi Bulgaria ar trebui să fie admise în spaţiul Schengen, a afirmat, la Strasbourg, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său anual privind starea Uniunii.

El s-a pronunţat şi pentru înfiinţarea unui instrument de preaderare la moneda euro, care să ofere ţărilor care vor să adere sprijin tehnic şi financiar.

Preşedintele Juncker a mai afirmat, la Strasbourg, că îi propune preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, organizarea unui summit special în România, la Sibiu, la sfârşitul lunii martie 2019, atunci când se va marca ieşirea Marii Britanii din Uniune.

România va deţine atunci Preşedinţia semestrială a forului comunitar.

"Cer preşedintelui Tusk şi României, care va exercita preşedinţia Consiliului European în cursul primului semestru al anului 2019, să organizeze un summit special, în România, la 30 martie 2019. Dorinţa mea ar fi ca acest summit să se ţină în frumosul oraş Sibiu, cunoscut şi sub numele de Hermannstadt. Ne vom reuni aici pentru a lua deciziile necesare construirii unei Europe mai unite, mai puternice şi mai democratice. Speranţa mea este că la 30 martie 2019 europenii se vor trezi într-o Uniune în care ne vom apăra toate valorile, în care toate statele membre vor respecta fără nuanţe statul de drept, în care apartenenţa la zona euro, la Uniunea Bancară şi la Spaţiul Schengen vor deveni standarde pentru toţi şi pentru fiecare", a spus Jean Claude Juncker. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza