Jumătate dintre români nu au folosit niciodată un calculator. Vezi harta

Doar 50% dintre românii cu vârste cuprinse între 16-74 de ani au folosit vreodată un calculator, faţă de 96% în Suedia, 94% în Danemarca şi Olanda, 93% în Finlanda sau 91% în Marea Britanie, se arată într-un comunicat transmis de Eurostat.

Adăugat: 26 Martie 2012
Ultima actualizare:26 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Românii se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la numărul de persoane care au folosit un calculator în 2011.

Un studiu al Biroului de statistică al Uniunii Europene arată că peste trei sferturi dintre europenii cu vârste între 16 şi 74 de ani au folosit un computer în 2011, cu cel mai mare procent în Suedia, 96 la suta şi cel mai mic în România, 50 la sută. 

Potrivit Eurostat, media de utilizare a unui calculator pentru categoria de vârstă 16 – 24 de ani a fost în România de 81 la sută, în Olanda sau Austria de 100 %, iar media europeană pentru această categorie de vârstă este de 96 de procente.

Datele au fost publicate cu prilejul "Săptămânii europene a competenţelor digitale" care începe luni, potrivit corespondentului Radio România la Bruxelles.

Datele din harta următoare exprimă procentajul persoanelor care au folosit un calculator măcar o dată, iar media de vârstă a eşantionului folosit este de 17-74 ani.

Mai mult, potrivit studiului Eurostat, România e codaşă şi în rândul europenilor care au mutat sau copiat măcar o dată un fişier digital (38%, comparativ cu 63% media europeană) şi doar 6 procente au realizat sarcini mai dificile, precum programarea (media în Europa este de 10%).

Statisticile, împreună cu mai multe informaţii despre acest studiu, pot fi accesate aici.Autor:
Alice Vasiloiu
Editor:
Alice Vasiloiu
Reporter:
Carmen Valică
Adăugat:
26 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza