Judecătorul Adrian Neacşu, membru CSM, urmărit penal

Judecătorul Adrian Neacşu este acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals.

Adăugat: 24 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:24 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală faţă de judecătorul Adrian Neacşu, membru ales al CSM, a anunţat joi DNA printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în sarcina acestuia s-au reţinut infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals.

"Procurorii din cadrul DNA au început urmărirea penală faţă Neacşu Adrian-Toni, judecător, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice prev. de art 132 din Legea 78/2000, fals intelectual şi uz de fals, toate în formă continuată. La data de 24 ianuarie 2013, învinuitului Neacşu Adrian-Toni i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală'', se arată în comunicatul citat.

DNA precizează că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Judecătorul Adrian Neacşu s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetat.

La intrarea în sediul DNA Neacşu nu a făcut declaraţii presei.

În cadrul acestui dosar, procurorii DNA au fost vinerea trecută la CSM pentru a face investigaţii în urma cărora au ridicat calculatorul judecătorului vizat, au precizat surse judiciare.
 Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza