Judecătorii, avertisment către Inspecţia Judiciară

Judecătorii apreciază într-un comunicat de presă că poziţia Inspecţiei Judiciare de a se autosesiza în urma opiniilor critice exprimate în mass-media, privitor la eliberarea lui Piedone aduce atingere actului de justiţie.

Adăugat: 13 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:13 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Secţia Penală a Instanţei Supreme îşi exprimă îngrijorarea privind sesizarea din oficiu a Inspecţiei Judiciare de a-i verifica pe magistraţii care au soluţionat în 11 noiembrie măsurile preventive în dosarul Colectiv înregistrat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

Judecătorii apreciază într-un comunicat de presă că poziţia Inspecţiei Judiciare de a se autosesiza în urma opiniilor critice exprimate în mass-media (este vorba de eliberarea lui Cristian Popescu Piedone) reprezintă o atingere de nepermis a înfăpturii actului de Justiţie, cu respectarea principiilor independenţei şi imparţialităţii în lipsa oricăror informaţii care să contureze o suspiciune privind posibile abateri disciplinare.

Mai mult, judecătorii apreciază că aducerea la cunoştinţă a publicului a acestui demers aflat într-o fază incipientă crează o presiune asupra judecătorilor şi procurorilor, a informat redactorul RRA, Diana Surdu.

Amintim că miercuri, demisionar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a părăsit arestul Poliţiei Capitalei în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti.

La o zi de la eliberarea lui Piedone, joi, printr-un comunicat, Inspecţia Judiciară a anunţat că s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care Curtea de Apel Bucureşti a instrumentat şi soluţionat cauza având ca obiect măsuri preventive.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
13 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza