Judecătoria din Râmnicu Vâlcea cere revocarea lui Cristi Danileţ din CSM

Judecătoria Râmnicu Vâlcea declanşează procedura de revocare a lui Cristi Danileţ din CSM, considerând că şi-a exercitat necorespunzător atribuţiile încredinţate ca membru al instituției.

Adăugat: 7 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:7 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a declanşat, luni, procedura de revocare a judecătorului Cristi Danileţ, din Consiliul Superior al Magistraturii.

Judecătorii vâlceni îi reproşează colegului lor, care este membru ales din partea judecătoriilor în Consiliul Superior al Magistraturii, că şi-a exercitat necorespunzător atribuţiile de membru al instituției, prin faptul că a participat activ la o procedură netransparentă, de alegere a conducerii Consiliului.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Râmnicul Vâlcea, Valentin Vlad, a confirmat, pentru Radio România, faptul că în cursul zilei de de luni s-a stabilit prin vot revocarea din funcţie a lui Cristi Dănileţ.

Astfel, prin votul a două treimi din cei prezenţi la vot, s-a iniţiat procedura de revocare din funcţie.

În momentul de faţă urmează ca şi celelalte judecătorii din ţară să fie sesizate de Judecătoria din Râmnicu Vâlcea, ca iniţiatoare a acestei revocări.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a precizat că în cazul în care majoritatea instanţelor vor stabili prin vot revocarea acestuia, abia atunci se va produce revocarea din funcţie a membrului CSM, Cristi Dănileţ.

Mai mulți magistraţi din ţară cer revocarea judecătoarei Alina Ghica

Pe de altă parte, alţi magistraţi din ţară cer convocarea Adunării Generale, în vederea declanşării procedurii de revocare a judecătoarei Alina Ghica, până nu demult, preşedinte al CSM, membru ales în Consiliu, din partea curţilor de apel.

Judecătoarea Alina Ghica, singurul candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, nu a întrunit numărul de voturi pentru a fi aleasă în această funcţie, obţinând doar opt, în condiţiile în care avea nevoie de zece, urmând ca votul să se reia.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se întruneşte, miercuri, în şedinţă, pentru alegerea vicepreşedintelui CSM, pentru această funcţie fiind depuse două candidaturi - a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ.Autor:
Ana Maria Cârstea
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
7 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza