Judecători: Oprescu ştia că cei 25.000 de euro reprezintă mită şi nu "împrumut"

În motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Sorin Oprescu judecătorii spun că Sorin Oprescu ştia că banii primiţi reprezenta mită şi nu "împrumut" cum a declarat iniţial.

Adăugat: 10 Septembrie 2015
Ultima actualizare:10 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Tribunalul Bucureşti a publicat astăzi motivarea deciziei de arestare preventivă a primarului general al Capitalei , Sorin Oprescu, pentru 30 de zile.

Judecătorii spun că edilul, ştia că suma de 25 de mii de euro pe care ar fi primit-o în locuinţa sa de la Ciolpani, judeţul Ilfov, reprezenta mită şi nu "împrumut" cum a declarat iniţial.

Instanţa susţine necesitatea măsurii pentru că Sorin Oprescu i-ar putea influenţa pe martorii din anchetă, mai ales că unii dintre ei sunt subalternii săi la Primăria Capitalei.

Judecătorii mai apreciază că, având în vedere gravitatea faptei, privarea de libertate a edilului este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

Sorin Oprescu este acuzat că ar fi luat mită 10 procente din contractele încheiate din bani publici, iar Curtea de Apel va judeca luni contestaţia sa la decizia instanţei de arestare preventivă.


 Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza