Joe Biden vine în România

Vizita oficialului american este menită să reafirme sprijinul american faţă de România şi de aliaţii NATO din estul Europei, precum şi angajamentul Statelor Unite de a acţiona, inclusiv prin folosirea forţei, în cazul în care o ţară aliată este atacată.

Adăugat: 19 Mai 2014
Ultima actualizare:19 Mai 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, va veni, săptămâna aceasta, la Bucureşti, pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta în principal pe tema crizei din Ucraina, după cum relatează corespondentul RRA la Washington, Ani Sandu.

Vizita este menită să reafirme sprijinul american faţă de România şi de aliaţii NATO din estul Europei, precum şi angajamentul Statelor Unite de a acţiona, inclusiv prin folosirea forţei, în cazul în care o ţară aliată este atacată.

Joe Biden va mai discuta cu autorităţile române despre eforturile de creştere a securităţii energetice a Europei, despre întărirea legăturilor economice şi întărirea statului de drept şi combaterea corupţiei.

Vizita lui Biden a fost precedată de vizita secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care s-a aflat timp de două zile la Bucureşti.

El a subliniat că România este parte a NATO şi se bucură de protecţia completă a Alianţei Nord-Atlantice.

"Sarcina principală a NATO e protejarea aliaţilor. Am discutat criza serioasă de la graniţele noastre, România nu e singură, sunteţi parte a NATO şi orice aliat se bucură de protecţia completă a NATO", a spus Rasmussen.

El a mai precizat că România e o ţară "puternică, angajată şi de încredere" şi a vorbit despre investiţiile în capacităţile militare.

"Jucaţi un rol excepţional în Afganistan, sunteti foarte activi în programele noastre internaţionale şi aţi demonstrat că e posibil sa întoarcem tendinţa de reducere a bugetelor de Aparăre şi să faceţi investiţii substanţiale în capacităţi substanţiale", a adăugat oficialul NATO.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza