Jeffrey Franks, şeful delegaţiei FMI

"Sunt încă efecte negative asupra restului Europei, dar România rezistă mai bine decât multe în acest an. Nu o să fie la un nivel foarte înalt, dar va fi mai bine".

Adăugat: 26 Aprilie 2012
Ultima actualizare:3 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La ultima sa vizită în România, şeful misiunii FMI,  Jeffrey Franks, s-a arătat optimist în privinţa situaţiei economice a ţării noastre, afirmând că   ţara România "rezistă" mai bine decât multe state din Europa.

" Facem progrese excelente, evaluăm prognoza macroeconomică. Ne uităm la prognoza macroeconomică şi vedem cum evoluţiile s-au schimbat de-a lungul ultimelor luni. După cum ştiţi, sunt încă efecte negative asupra restului Europei, dar România rezistă mai bine decât multe în acest an. Nu o să fie la un nivel foarte înalt, dar va fi mai bine", a spus Jeffrey Franks, după întîlnirea pe care a avut-o, joi, cu preşedintele Traian Băsescu.

La rândul său, şeful statului declară că este o adevărată provocare ca România să rămână "pe poziţie" din punct de vedere economic în an electoral.

"Sper că vom sta ceva mai bine în comparaţie cu alţii, chiar dacă avem un an electoral. Aceasta este o adevărată provocare: să rămânem pe poziţie pe durata unui an electoral, ceea ce nu este foarte uşor, dar suntem foarte determinaţi să ne menţinem poziţia", a spus Traian Băsescu, după întâlnirea cu delegaţia FMI.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Aprilie 2012
Ultima actualizare:
3 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza