Jean Claude Juncker a discutat la telefon cu preşedintele Iohannnis

La Bruxelles are loc azi o reuniune extraordinară a miniştrilor de interne pe tema propunerilor Comisiei Europene privind criza imigraţiei.

Adăugat: 14 Septembrie 2015
Ultima actualizare:14 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene
trimite pe mail

Între timp, Germania a anunţat că reintroduce temporar controalele la frontiera cu Austria.

Comisia Europeană spune că măsura Germaniei arată că este necesar ca miniştrii de interne reuniţi luni la Bruxelles să adopte propunerea privind cotele de refugiaţi.

Înaintea reuniunii miniştrilor de interne care ar urma să decidă dacă acceptă sau nu propunerile privind cotele de refugiaţi alocate statelor membre, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a avut convorbiri telefonice cu mai mulţi lideri central şi est-europeni, inclusiv cu preşedintele României, Klaus Iohannis, reluându-şi apelurile de redistribuire a refugiaţilor în urma cotelor stabilite pentru fiecare ţară.

Totodată, preşedintele Comisiei a anunţat pe o reţea de socializare că a vorbit şi cu cancelarul german, Angela Merkel, în dorinţa de a promova o largă distribuire la nivelul UE a solicitanţilor de azil.

Şeful de cabinet al lui Juncker spune tot într-o postare că spaţiul de liberă circulaţie Schengen va fi în pericol dacă statele membre nu conlucrează rapid şi solidar în gestionarea crizei refugiaţilor.

Comisia Europeană a transmis şi o reacţie în urma anunţului Germaniei de reintroducere temporară a controalelor la frontieră de către Germania, în care afirmă că, la prima vedere, situaţia pare că impune această măsură excepţională, potrivit normelor în vigoare în situaţii de criză.

De menţionat şi declaraţia de presă făcută de comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, potrivit căreia nu există vreo legătură între situaţia actuală privind migraţia şi azilul politic şi alocările bugetare din fonduri europene.

Corina Creţu spune că nu există prevederi referitoare la penalizarea sau restricţionarea accesului statelor membre la fondurile europene, în situaţia în care resping cota propusă de Comisia Europeană, precizează corespondenta RRA la Bruxelles.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza