Jandarmeria Română sărbătoreşte astăzi 166 ani de la înfiinţare

În Parcul Herăstrău din Bucureşti, la intrarea Charles de Gaulle, de la ora 11:00, vor fi organizate ateliere interactive, exerciţii demonstrative de arte marţiale.

Adăugat: 3 Aprilie 2016
Ultima actualizare:3 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cetăţenii Capitalei vor putea vedea caii şi câinii de serviciu ai Jandarmeriei, precum şi autospecialele folosite în misiuni.

Reporterul RRA mai transmite că astăzi va fi premiat şi jandarmul de onoare al anului 2016.

El se numeşte Cristian Onofrei, iar distincţia i se va acorda în cadrul unei festivităţi care va avea loc la finalul cursei de 306, distanţă între Galaţi şi Bucureşti, pe care a parcurs-o Cristian Onofrei în alergare.

De asemenea, Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a adresat un mesaj, de Ziua Jandarmeriei Române, în care arată că fenomenul migraţiei, tendinţele de radicalizare şi accentuarea riscului terorist sunt provocări noi în plan extern care trebuie contracarate.

Petre Tobă subliniază, în acest context, cât de important este sprijinul jandarmilor

"În plan intern, ne aşteaptă o perioadă încărcată pentru că în acest an, pe lângă misiunile cotidiene, avem de gestionat două perioade electorale, cu specificul lor privind evenimentele şi manifestările publice. În plan extern, avem în faţă provocări noi, precum fenomenul migraţiei, tendinţele de radicalizare şi accentuarea riscului terorist, pentru contracararea cărora ne bazăm inclusiv pe Jandarmeria Română", arată ministrul de Interne în mesajul său.

AICI Mesajul integralAutor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza