Ivan: România, pe primul loc în ceea ce priveşte deturnarea de fonduri UE

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan critică faptul că România "conduce încă un clasament al rușinii" deoarece Oficiul European de Luptă Antifraudă plasează România pe primul loc în clasamentul statelor membre UE care deturnează bani europeni.

Adăugat: 23 Iulie 2012
Ultima actualizare:24 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, atrage atenţia că raportul întocmit de Oficiul European de Luptă Antifraudă - OLAF demonstrează că regimul Băsescu a deturnat nu doar banii statului, ci şi fonduri europene.

"Se pare că regimul Băsescu – Udrea a făcut tot ce a vrut și cu bani europeni, nu numai cu banii statului. În ultima perioadă, de când au plecat de la guvernare, tot mai multe fraude au început să iasă la suprafață. După cum se poate vedea, auditul pe care USL îl desfășoară în ministere nu este singurul care dezvăluie jaful PDL. Acum, și instituțiile europene ne demonstrează că guvernarea PDL a fost una profund frauduloasă, că a deturnat fonduri și, implicit, că USL spunea adevărul despre aceasta când era în Opoziție", susține Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD subliniază faptul că România se află pe primul loc în clasamentul statelor comunitare care au deturnat fonduri europene în 2011, OLAF identificând 225 de cazuri, într-un raport dat publicităţii pe 19 iulie.

Cătălin Ivan consideră că această situaţie va continua dacă Traian Băsescu va reveni la Cotroceni pe 29 iulie.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
23 Iulie 2012
Ultima actualizare:
24 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza