Iurie Leancă şi-a dat demisia din PLD

Fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă a demisionat din PLD, denunţând alianţa de facto dintre PLDM - PD şi Partidul Comuniştilor.

Adăugat: 26 Februarie 2015
Ultima actualizare:26 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Iurie Leancă
trimite pe mail

Fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, şi-a anunţat  demisia din Partidul Liberal Democrat şi iniţierea unui nou proiect politic.

Iurie Leancă a denunţat alianţa de facto între PLDM şi PD, partide pro-europene care au format o coaliţie de  de guvernare minoritară, şi Partidul Comuniştilor, care a votat, în Parlament, pentru guvernul propus de coaliţie.

Iurie Leancă a declarat că nu vede cum ar putea rămâne în PLD după ce această formaţiune a votat alături de partidul comuniştilor formarea unui guvern minoritar, ceea ce ar însemna, în opinia sa, trădarea electoratului pro-european.

Iurie Leancă a fost vicepreşedinte al PLDM. El a insistat asupra formării unei majorităţi în legislativ care, pe lângă PLDM şi PD, să includă şi Partidul Liberal, adică toate acele trei partide parlamentare care optează tranşant pentru integrarea europeană.

Iurie Leancă a mai spus astăzi că se teme că procesul de integrare europeană a Republicii Moldova va stagna cu un guvern minoritar, întrucât comuniştii, pe sprijinul cărora contează alianţa PLDM-PD nu sunt dispuşi sincer să susţină reformele pro-europene.

De asemenea, Iurie Leancă a menţionat că îşi va lansa propriul partid, partid care să nu fie depedent de interese obscure.

Acum două săptămâni, un cabinet propus de Iulie Leancă nu a reuşit să întrunească numărul necesar de voturi în Parlament.

Parlamentul a votat, în schimb un guvern cu Chiril Gaburici, cu sprijinul deputaţilor comunişti, lucru pe care Iulie Leancă l-a calificat drept moment de cotitură care ar putea duce la reconfigurarea scenei politice din Republica Moldova.Autor:
Corneliu Rusnac
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
26 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza