Iulius Dan Pavleti, preşedintele ANRE, a fost demis

Premierul Victor Ponta a decis revocarea lui Iulius Dan Pavleti din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Adăugat: 7 Iunie 2012
Ultima actualizare:7 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dan Pavleti a fost înlocuit la şefia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei de Niculae Havrileţ , se arată într-un comunicat al guvernului.

Plaveti a fost numit preşedinte ANRE în iulie 2010, după ce din martie 2009 lucra în aceeaşi instituţie ca vicepreşedinte.

Niculae Havrileţ s-a aflat, în 2005, când conducea Agenţia Domeniilor Statului, pe o listă de înalţi funcţionari ai ADS cercetaţi de procurorii anticorupţie pentru modul în care au fost privatizate cramele Sîmbureşti.

Havrileţ era acuzat de comiterea a două infracţiuni de neglijenţă în serviciu.

Marţi, premierul Victor Ponta a semnat decizia de revocare a fostului deputat PDL, Petru Lificiu, din funcţia de vicepreşedinte al ANRE.

Victor Ponta a declarat joia trecută, la Iaşi, că l-a eliberat din funcţie pe vicepreşedintele ANRE din cauza declaraţiilor făcute de acesta referitoare la majorarea cu 5% a preţului energiei.

În comunicatul Guvernului se mai precizează că Ponta a semnat şi decizia de numire a lui Florin Paşa în funcţia de membru în Consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
7 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza