Iuliu Winkler a prezentat planul de dezvoltare "Transilvania 2020"

Europarlamentarul Iuliu Winkler a prezentat planul de dezvoltare "Transilvania 2020", care "cuprinde proiecte necesare în regiune de la dezvoltarea rurală la eficienţa energetică a clădirilor".

Adăugat: 19 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Europarlamentarul Iuliu Winkler a participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţul Cluj.

Aici, el a prezentat planul de dezvoltare "Transilvania 2020", elaborat de UDMR, program care, spune el, cuprinde proiecte necesare în regiune de la dezvoltarea rurală la eficienţa energetică a clădirilor.

În context, Iuliu Winkler a amintit că din 2007 UDMR a depus o propunere de reorganizare a regiunilor de dezvoltare economică în România, în 16 regiuni mai mici, care ar putea genera mai multă dezvoltare.  

Programul de dezvoltare "Transilvania 2020" a fost întocmit de specialiştii Uniunii pe baza previziunilor bugetare ale Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 şi în baza consultării interne pe care UDMR a avut-o anul trecut în rândurile membrilor săi.

Principalele direcţii de acţiune ale strategiei se referă la crearea de noi locuri de muncă, reducerea fiscalităţii, utilizarea fondurilor europene în proiectele de infrastructură, stimularea şi sprijinirea IMM-urilor, în special a celor care fac producţie pentru export, educaţia.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Andrea Hekman
Adăugat:
19 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza