IRSOP: Populaţia sprijină reformele, dar nu e optimistă în privinţa creşterii economiei

Populaţia sprijină reformele anunţate, dar nu e optimistă în privinţa creşterii economiei, relevă o cercetare dată publicităţii astăzi de Institutul Român pentru Sondarea Opiniei Publice (IRSOP).

Adăugat: 3 Martie 2021
Ultima actualizare:3 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O altă concluzie ar fi că deocamdată românii nu par impresionaţi de noul guvern, dar apreciază organizarea campaniei de vaccinare.

Inedit! Sondajul le-a cerut oamenilor să evalueze în limbaj meteo viitorul economic al ţării şi a rezultat că 21% dintre respondenţi văd soare la orizont. 30% - nori. 46% ploaie şi frig.

Un buget care acordă mai mulţi bani investiţiilor din infrastructură, sănătate şi educaţie este apreciat de 65% din populaţie.

În ce priveşte îngheţarea sau reducerea cheltuielilor, aproape toţi cei chestionaţi, 92%, sunt de acord cu eliminarea unora dintre pensiile speciale.

Pe următoarele locuri, în ordine, cu procente care nu scad sub 50, sunt: reducerile de personal în administraţia publică, ale sporurilor salariale, ale fondurilor pentru biserică, iar 49% ar agrea îngheţarea salariilor la stat la nivelul anului trecut şi eliminarea tichetelor de vacanţă.

Dacă ar fi să aleagă între restructurarea companiilor cu pierderi şi subvenţionarea lor, 65% dintre respondenţi ar opta pentru restructurare.

Mai arată sondajul că, deşi deocamdată populaţia nu pare impresionată de noul guvern, 57% cred chiar că activitatea acestuia este slabă.

Organizarea campaniei de vaccinare este apreciată de jumătate dintre cei intervievaţi.Autor:
Mihaela Dumitrescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza