Irina Radu, noul preşedinte-director general al TVR

UPDATE Plenul reunit al Parlamentului a votat numirea Irinei Radu în funcţia de preşedinte -director general al TVR

Adăugat: 10 Mai 2016
Ultima actualizare:10 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Irina Radu. foto Agerpres
trimite pe mail

politicaromaneasca.ro a transmis LIVE VIDEO dezbaterea şi votul din plenul reunit al Parlamentului României.

Votul a fost secret cu bile.

Decizia a fost luată cu 304 voturi "pentru"şi opt "împotrivă".

În sală au fost prezenţi 230 de deputaţi şi 82 de senatori. Cvorumul de şedinţă este de 271.

Liberalii au anunţat că se opun introducerii pe ordinea de zi a raportului Comisiilor de cultură privind alegerea preşedintelui director general al televiziunii publice deoarece au contestat la Curtea Constituţională numirea Consiliului de Administraţie al TVR şi consideră că ar trebui să se aştepte mai întâi o decizie a Curţii.

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a precizat că partidul său are în vedere contestarea inclusiv a numirii de astăzi a Irinei Radu.

"Am considerat şi considerăm în continuare că este un abuz pe care îl face majoritatea PSD şi, în acelaşi timp, o încălcare flagrantă a legii. Am atras atenţia că am înaintat o contestare la Curtea Constituţională asupra hotărârii parlamentului de numire a întregului Consiliu de Administraţie şi, în consecinţă, logic ar fi fost să se aştepte o hotărâre a Curţii Constituţionale şi după aceea să se meargă la următoarele proceduri", a spus Nicolăescu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a condus şedinţa, a explicat că s-a respectat procedura prevăzută de legea de organizare şi funcţionare a posturilor publice de radio şi televiziune, precizează redactorul RRA.

Amintim că Irina Radu a primit ieri aviz pozitiv din partea Comisiilor de cultură ale Parlamentului pentru a ocupa funcţia de preşedinte - director general al SRTV.

Precizăm că de la ora 10,30 deputaţii şi senatorii au dezbatut şi votat primul punct aflat pe ordinea de zi, cel referitor la numirea Irinei Radu în funcţia de preşedinte-director general al TVR.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Angela Matei
Adăugat:
10 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza