Irimescu anunţă noi măsuri în sectorul laptelui, cărnii de porc şi al legumelor şi fructelor

Un nou pachet de măsuri de criză pentru sectorul laptelui, cărnii de porc şi al legumelor şi fructelor va fi prezentat în 18 iulie la viitorul Consiliu al miniştrilor agriculturii din statele Uniunii Europene.

Adăugat: 8 Iulie 2016
Ultima actualizare:8 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Achim Irimescu, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

Anunşul a fost făcut azi, deschiderea Forumului Internaţional al Alimentaţiei, de către ministrul Agriculturii Achim Irimescu.

El a adăugat că există posibilitatea deblocării pieţei pentru exportul către Rusia.

"Din păcate, Federaţia Rusă a confirmat continuarea embargoului în sectorul fructelor şi legumelor. Sunt însă şi semne îmbucurătoare pentru că în urma discuţiilor s-a deschis o breşă, să spunem aşa. Sunt produse pentru copii pentru care au fost stabilite o serie de contingente. În sfârşit s-ar putea ca într-un termen previzibil să reuşim să mai deblocăm puţin piaţa europeană şi să îndreptăm din nou exporturile europene către Federaţia Rusă", a spus Irimescu.

Ministrul Agriculturii a subliniat că la nivel european se discută şi despre reglementarea pe lanţul alimentar a relaţiei dintre producător, procesator şi supermarket.

"Sunt interese mari și sunt convins că sunteți atenți la ceea ce se întâmplă pe reglementarea lanțului alimentar, a relației dintre producător, procesator și supermarket. Să nu uităm că și la nivel european se caută o soluție și este vorba de un Task Force condus de un fost ministru al Agriculturii din Olanda, care încearcă să găsească soluții pentru a stabili un echilibru între actorii principali ai lanțului alimentar", a adăugat ministrul.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza