Iranul vrea să investească în România

Iranul îşi doreşte investiţii româneşti în industria de petrol şi gaze naturale, dar şi în construcţii, a declarat pentru Radio România ambasadorul Iranului la Bucureşti, Hamid Moayyer.

Adăugat: 9 Februarie 2016
Ultima actualizare:9 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Diplomatul a precizat, în interviul acordat colegei noastre Carmen Gavrilă, că 150 de delegaţii economice şi diplomatice străine, inclusiv europene, au ajuns până acum în Iran, dar România este încă aşteptată:

"Iranul şi România au avut relaţii excelente în trecut, inclusiv în domeniul economic. Acum, după ridicarea sancţiunilor, sperăm că România se va mişca puţin mai repede, pentru că, spre deosebire de alte state europene, România încă nu şi-a manifestat interesul economic în Iran. România a avut întotdeauna specialişti foarte buni în domeniul petrolului şi gazelor şi am continuat cooperarea în această privinţă, dar vrem să o extindem pe viitor. Credem că ar fi o idee bună ca România să investească în Iran în exploatarea petrolului şi gazelor naturale, pentru că astfel aţi putea importa resurse naturale iraniene la un preţ mult mai mic. România ar mai putea investi în energia electrică în Iran, mai precis, în eficientizarea consumului, în căi ferate, vagoane de marfă, infrastructură rutieră, în cercetare, în nanotehnologie, cibernetică, biotehnologie, în construcţii, ca, de exemplu, hoteluri şi zone rezidenţiale", a zis Hamid Moayyer.

Presa rusă a anunţat des tot felul de acorduri cu Iranul de furnizare de armament, dar până acum, Teheranul a părut mai reţinut.

"Acordul Iranului cu Rusia privind tehnologia antibalistică S-300 este în ultima fază de negociere şi urmează să primim sistemul antiaerian la jumătatea acestui an", a precizat diplomatul.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza