Ion Iliescu: Rezultatul obţinut nu este eşecul unei persoane, ci şi al PSD

Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, este de părere că, după rezultatele de la prezidenţiale, se impune un congres extraordinar al PSD.

Adăugat: 21 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:21 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD
trimite pe mail

Prezent astăzi, la Târgul Gaudeamus, unde şi-a lansat volumul "Destinul unui om de stânga. Amintiri", Ion Iliescu a mai spus că eşecul din alegerile prezidenţiale nu este numai al lui Victor Ponta, ci al întregului partid.

"Şi el şi partidul (n.r. să răspundă), pentru că nu este eşecul unei persoane, ci şi al PSD. Eu am şi lansat această idee, de fapt este o chestie firească, va trebui ca organele executive de partid şi apoi un congres special să facă o analiză serioasă şi să tragă concluziile cuvenite, cum anume să se pregătească", a afirmat fostul preşedinte, citat de Agerpres.

Ion Iliescu crede că a fost vorba, din nou, despre un vot negativ, "pentru că totdeauna în ultimii 25 de ani au existat voturi pro şi voturi contra", subliniind că următorii ani până la alegerile parlamentare nu sunt"uşori".

"Urmează doi ani nu uşori şi alegerile parlamentare din 2016. Deci, oricum partidul trebuie să vină cu un proiect, cu un program pentru următorii doi ani şi pentru alegerile parlamentare din 2016. Aşa se impune", a opinat preşedintele de onoare al social-democraţilor.

Fostul şef al statului a recunoscut că este vorba despre un eşec politic.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza