Ion Iliescu: ”PDL, penalizat pentru că și-a pierdut busola când a ajuns la putere”

Fostul președinte Ion Iliescu afirmă că democrat liberalii se pot redresa dacă iau în serios semnalul primit de la alegători.

Adăugat: 11 Iunie 2012
Ultima actualizare:11 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ion Iliescu a declarat, luni, că PDL trebuie să-şi lingă rănile după lecţia usturoare primită de la cetăţeni cu ocazia alegerilor locale.

"În istoria unui partid pot fi momente diferite. Dacă nu trag concluziile cuvenite, acum trebuie să-şi lingă rănile - cum se spune - după o bătălie pierdută, pentru că este o lecţie usturătoare pe care au primit-o de la cetăţeni. Orice partid poate să se redreseze dacă ia în serios semnalul primit de la cetăţeni, dacă nu, riscă să dispară de pe eşichierul politic", a declarat Ion Iliescu.

În opinia lui Ion Iliescu, cetăţenii au penalizat faptul că cei de la PDL şi-au pierdut busola când au ajuns la putere.

"Uneori îşi pierd busola oamenii când ajung la putere şi asta este penalizat de cetăţeni. Deci partidul ca atare trebuie să tragă concluziile cuvenite şi să se reaşeze pe noile aliniamente", a precizat Ion Iliescu.

Ion Iliescu a subliniat că PDL este un partid care are în spate o istorie şi, dacă se aşează cu seriozitate, va învăţa să se pregătească pentru perioada viitoare.

"În fond, bătălia politică între partide până la urmă trebuie să fie în slujba şi interesul cetăţeanului şi al ţării. Aici nu trebuie să tratăm de pe poziţii de duşmănie, de vrăjmaşie. Suntem adversari politici, dar în ultimă instanţă fiecare vrea să slujească mai bine interesele ţării", a mai afirmat Ion Iliescu.

 Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
11 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza