Iohannis: Voi începe demersurile pentru un referendum pe tema grațierii

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va începe demersurile pentru organizarea unui vot popular pe tema modificării codurilor penale.

Adăugat: 23 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat  că va începe demersurile privind organizarea unui referendum pe tema modificării legislaţiei în materie penală. Este vorba despre grațiere și schimbarea codurilor penale.

"Este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor Penale şi a graţierii, şi dacă aşa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea să spună dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu, fiindcă atunci când au votat, aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD-ului, şi atunci dacă guvernanţii au făcut o temă din asta, vor trebui să suporte votul popular pe această temă", a spus președintele Klaus Iohannis la  un eveniment organizat la Muzeul Palatului Cotroceni.

Președintele a adăgat că se vorbeşte despre "chestiuni legate de justiţie, despre ordonanţe de urgenţă pe teme foarte concrete".

"Aparent vorbim despre chestiuni legate de justiţie. Aparent vorbim despre ordonanţe de urgenţă pe teme foarte concrete. În realitate, dragi români, vorbim despre ce fel de naţiune vrem să fim. Vrem să fim o naţiune puternică, un stat de drept sau vrem să fim o naţiune aşa şi aşa, cu un stat de drept care poate fi înmuiat şi discutat. Vrem să fim o naţiune care seamănă cu generaţia care a făcut Mica Unire sau vrem să fim o naţiune care nu îndrăzneşte să ridice vocea? Vrem să fim o naţiune între celelalte naţiuni aşa cum sunt naţiunile europene sau vrem să fim o naţiune care nu îndrăzneşte să ridice vocea în corul naţiunilor europene? Aşadar, dragii mei, trebuie să ne hotărâm ce fel de naţiune suntem, ce fel de naţiune vrem să fim. Eu îmi doresc o naţiune puternică, eu îmi doresc o naţiune de oameni mândri şi liberi", a susținut președintele.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza