Iohannis ţinteşte o funcţie de conducere în PNL

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anunţat că va candida pentru o funcţie de conducere în PNL, dar nu vizează funcţia lui Crin Antonescu.

Adăugat: 21 Februarie 2013
Ultima actualizare:21 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat într-o conferinţă de presă că va candida în PNL pentru o funcţie de conducere.

El a precizat însă, că nu vizează o anumită funcţie şi că nu acesta a fost motivul pentru care a intrat în PNL.

Întrebat dacă după alegerile prezidenţiale din 2014, în cazul în care Crin Antonescu devine preşedinte, este interesat de conducerea PNL, Iohannis a spus că "este posibil" ca atunci să fie una dintre "persoanele care ar intra în discuţie".

"Este posibil ca atunci să devin una dintre persoanele care ar intra în discuţie, dacă va fi aşa sau nu vom vedea atunci. Nu cu gândul acesta am intrat în PNL, dar dacă atunci se pune problema evident că sunt dispus să discut", a spus Klaus Iohannis.

Întrebat de corespondentul Radio România Actualităţi, Carmen Vulcan,  dacă nu se consideră favorizat faţă de ceilalţi aleşi locali, atâta timp cât legea adminstraţiei publice locale prevede că aleşii locali îşi pierd mandatul dacă migrează de la un partid la altul, Klaus Iohannis a precizat că se află în altă situaţie, deoarece este "un primar sas".

"Am intrat în PNL pentru a ajuta Sibiul"

Primarul Klaus Iohannis a declarat că a intrat în PNL pentru a ajuta Sibiul, pe care şi-l doreşte capitală regională, iar pentru el personal nu exclude posibilitatea de a ajunge guvernatorul unei regiuni cu capitala în municipiul Sibiu.

"Mulţi sibieni se vor întreba ce va însemna această mişcare. Dintr-o persoană politică indepedentă, am devenit o persoană politică implicată în PNL. Sper să înţeleagă mulţi sibieni, că este o mişcare politică pe care am gândit-o pentru Sibiu, şi nu împotriva Sibiului. Nu mă îndepărtez nici de Sibiu, nici de sibieni. Faptul că am devenit membru al PNL, nu mă schimbă ca primar. (...) Abordarea mea în ce priveşte problemele Sibiului, dacă am noroc, va fi mai bună", a spus Iohannis.

Acesta nu a discutat încă de regionalizare cu colegii săi din PNL, dar a anunţat că îşi doreşte ca fosta Capitală Culturală Europeană, Sibiul, să fie capitală de regiune.

"(Postul de guvernator n.r.) asta nu aş exclude acum. Nu am discutat în PNL despre regionalizare. Vom avea discuţii pe această temă. Nu am discutat în PNL această chestiune de regionalizare", a spus Iohannis.

El a anunţat că nu va renunţa la postul de primar şi nu se va muta în Bucureşti.

Conducerea PNL stabileşte joi modificările la statut,  care vor fi propuse la congresul programat la sfârşitul săptămânii.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
21 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza