Iohannis susţine înfiinţarea unui muzeu al Holocaustului în România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Washington, că va susţine înfiinţarea, în România, a unui muzeu al evreilor şi al Holoscaustului.

Adăugat: 1 Aprilie 2016
Ultima actualizare:1 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vizită a preşedintelui Klaus Iohannis la Memorialul Holocaustului din SUA. Sursa: Administraţia Prezidenţială
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat, ieri, că în Europa s-au înregistrat, în ultima perioadă, derapaje xenofobe şi rasiste, pe fondul îngrijorărilor legate de situaţia de securitate.

El a declarat, la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, că va susţine înfiinţarea, în România, a unui muzeu al evreilor şi al Holoscaustului şi că este nevoie de o impulsionare a educaţiei despre valorile democratice.

"Am lansat ideea organizării unei structuri educaţionale instituţionalizate pentru cursuri şi traininguri pentru funcţionari, oameni politici (nota bene), diplomaţi, personalul din structurile de ordine şi sigurantă publică, având ca temă istoria Holocaustului, combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a discriminării, a urii", a spus preşedintele.

Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington l-a impresionat profund pe preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că a dorit să aducă un pios omagiu tuturor victimelor şi să-şi exprime recunoştinţa pentru activitatea acestei instituţii importante pe plan mondial.

Şeful statului a precizat că administraţia muzeului este extrem de mulţumită de aportul adus de România prin colecţiile arhivistice şi prin alte piese istorice relevante.

Este nevoie de o impulsionare a educaţiei în domeniul Holocaustului în condiţiile în care ţara noastră este decisă să devină un centru regional în ceea ce priveşte asumarea trecutului şi instruirea pentru democraţie prin cunoaşterea realităţilor Holocaustului.

"Evoluţiile din spaţiul european din ultima vreme scot la suprafaţă, din păcate, derapaje xenofobe şi derapaje rasiste. De aceea cred că aceste lucruri trebuie să mobilizeze factorii de decizie şi cetăţenii, să creeze un nou impuls în special în domeniul educaţiei pentru şi despre valorile democratice. În acest sens am lansat ideea organizării unei structuri educaţionale instituţionalizate pentru cursuri şi traininguri pentru funcţionari, oameni politici, nota bene, diplomaţi, personal din structurile de ordine şi siguranţă publică, având ca temă istoria Holocaustului, combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a discriminării, a urii", a spus Iohannis.
 Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza