Iohannis: Sunt foarte mulțumit de activitatea procurorilor-șefi

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat că este foarte mulţumit de activitatea lui Augustin Lazăr şi a Laurei Codruţa Kovesi.

Adăugat: 29 Martie 2017
Ultima actualizare:29 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că ministrul justiţiei are tot dreptul de a monitoriza activitatea procurorului general şi a procurorului-şef al DNA.

Într-o scurtă declaraţie făcută în această seară, la Palatul Cotroceni, preşedintele a reiterat că este foarte mulţumit de activitatea lui Augustin Lazăr şi a Laurei Codruţa Kovesi şi a precizat că nu împărtăşeşte opinia ministrului justiţiei cu privire la derajele pe care le-ar fi făcut Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Chiar mă aştept de la domnul ministru să sprijine Ministerul Public, pe procurorul general, pe procurorul-şef DNA, procurorul-şef DIICOT ca să-şi îndeplinească mai bine misiunile. Dacă lucrează împreună în ceea ce am numit cooperare loială, Ministerul Justiţiei cu Ministerul Public, lucrurile pot merge numai înspre bine, altfel decât la începutul anului, când Ministerul Justiţiei şi Ministerul Public au avut, ca să mă exprim aşa, poziţii divergente în privinţa Ordonanţei 13, cum ne amintim cu toţii", a spus Klaus Iohannis. 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că nu este oportună revocarea procurorului general Augustin Lazăr și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Toader a anunțat însă, monitorizarea activității procurorilor DNA, DIICOT, PICCJ, o autoritate pe care trebuie sa o exercite ministrul Justiției.

"Este oportună necesitatea instituirii unei atente monitorizari, a unei obligații de raportare a activitatii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ, o autoritate pe care trebuie sa o exercite ministrul Justiției, fără ingerințe în activitatea procurorului de a da soluții, pentru a identifica modul în care procurorii ințeleg să respecte limitele de competențe", a spus Toader.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza