Iohannis speră ca partidele să-şi onoreze promisiunea privind votul prin corespondenţă

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut în faţa reprezentanţilor diasporei că o soluţie pentru a diminua exodul specialiştilor în străinătate este recunoaşterea diplomelor şi facilitarea echivalării studiilor.

Adăugat: 15 Septembrie 2015
Ultima actualizare:15 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Prezent azi, la Palatul Cotroceni, la o conferinţă dedicată problemelor diasporei româneşti preşedintele Iohannis a declarat că, pe termen lung, obiectivul României este de a crea o relaţie importantă cu românii din afara graniţelor.

Acesta consideră că potenţialul diasporei va fi pe deplin fructificat, atunci când a munci în străinătate va reprezenta doar o chestiune de alegere, nu una de constrângere.

În opinia preşedintelui Klaus Iohannis asigurarea condiţiilor pentru exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora este esenţială şi şi-a exprimat speranta ca partidele politice să-şi onoreze această promisiune până la sfârşitul sesiunii parlamentare. 

La aceleaşi eveniment, ministrul de externe Bogdan Aurescu a menţionat ca diplomaţia română este obligată să aibă o atitudine flexibilă, dinamică şi proactivă, în actualul context de securitate.

El a arătat că tinerii din diaspora constituie un factor relevant, care ajută diplomaţia să găsească soluţii inovatoare în aceasţă privinţă.

AICI Mesajul integral al ministrului de ExterneAutor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza