Iohannis: Singura ţară care se opune aderării României la spaţiul Schengen este chiar România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat într-un interviu pentru "Calea Europeană" că singura ţară care se opune aderării României la spaţiul Schengen este chiar România.

Adăugat: 9 Mai 2017
Ultima actualizare:9 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Singura ţară care se opune aderarii României la spaţiul Schengen este România - este afimaţia surprinzătoare făcută de preşedintele Klaus Iohannis ieri într-un interviu acordat publicaţiei online "Calea Europeană".

El a explicat că există abordări ale unor politicieni români care determină prelungirea discuţiilor pe tema intrării ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie.

"Singura ţară care realmente se opune aderării este România. Prin felul nefericit în care legiferăm, prin felul nefericit în care dăm ordonanţe de urgenţă, în general prin felul nefericit în care arătăm că nu ştim foarte bine ce vrem, mă refer la Ordonanţă 13, la MCV, unde partea vizată prioritar, deci justiţia, şi-a făcut treaba, stăm bine. La cealaltă parte care ţine de Parlament şi de politicieni mai avem teme de rezolvat şi abordări de tip Ordonanţa 13 chiar daă au dispărut arată multor politicieni europeni că lucrurile în România nu sunt încă stabile", a afirmat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a mai spus că ar fi bine ca guvernul să ajungă la o înţelegere cu Banca Naţională pentru a începe să lucreze la un calendar de aderare la zona euro.

Klaus Iohannis a precizat că acest proces va dura mai mulţi ani şi ar fi bine ca România sa îşi stabilească, deja, obiectivele de etapă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza