Iohannis şi Tăriceanu participă la funeraliile lui Shimon Peres

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu anunţă că vor participa la la funeraliile lui Shimon Peres, care a murit la Tel-Aviv, la vârsta de 93 de ani.

Adăugat: 28 Septembrie 2016
Ultima actualizare:28 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis va participa vineri, la funeraliile fostului Preşedinte al Statului Israel, Shimon Peres, care a murit astăzi la Tel-Aviv, la vârsta de 93 de ani.

Şeful statului a transmis un mesaj de condoleanţe, în care subliniază că fostul lider israelian a dat dovadă de o prietenie sinceră şi profundă faţă de poporul român, Shimon Peres fiind primul preşedinte israelian care a vizitat ţara noastră în anul 2010.

Şi Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că va participa la funeraliile naţionale ale lui Shimon Peres, care vor avea loc în Israel.

"Folosesc acest prilej pentru a invita colegii mei, liderii grupurilor politice din Senat, să mă însoţească pentru a participa la funeraliile naţionale care vor avea loc în Israel pentru înmormântarea lui Shimon Peres şi fac un apel la liderii partidelor politice reprezentate în Parlament să participe la această ceremonie ca un gest de preţuire pe care noi suntem obligaţi să îl aducem unor adevăraţi oameni de stat", a afirmat Tăriceanu.

Fostul preşedinte al Israelului, Shimon Peres, a încetat din viaţă la vârsta de 93 de ani, în urma unui accident vascular cerebral.

A fost prim ministru, ministru al apărării, ministru de exerne şi a condus alte opt ministere de-a lungul unei cariere politice de aproape 70 de ani.

Shimon Peres este considerat ultimul reprezentant al unei generaţii care a luptat şi a construit Statul Israel.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza