Iohannis se pronunță pentru aducerea UE mai aproape de cetățean

Președintele Klaus Iohannis pledează pentru a aduce Uniunea mai aproape de cetățeni, pentru a reduce distanța dintre Bruxelles și cetățeanul european.

Adăugat: 29 Septembrie 2017
Ultima actualizare:30 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Președintele Klaus Iohannis, alături de lideri europeni la Reuniunea informală a Consiliului Europei pe teme digitale
trimite pe mail

Şefii de stat şi de guvern din ţările membre ale Uniunii Europene discută, la această oră, la Tallin, în Estonia, despre Europa digitală şi evoluţiile tehnologice.

Prezent la summit, preşedintele României, Klaus Iohannis, va insista pe importanţa securităţii cibernetice pentru prosperitatea Europei.

Președintele a afirmat la sosirea la summitul pe teme digitale că procesul de reflecție pentru viitorul Uniunii Europene este pornit.

Klaus Iohannis pledează pentru a aduce Uniunea mai aproape de cetățeni, pentru a reduce distanța dintre Bruxelles și cetățeanul european.

La întâlnirea neoficială de aseară, dintre premierii și președinții statelor europene s-a convenit un lucru foarte important și anume ca discuțiile privind viitorul Uniunii Europene să nu plece de la principiile tehnice, așa cum spunea Klaus Iohannis.

"Trebuie să începem cu un text de modificare a tratatelor. Trebuie să începem ca politicienii cu mintea deschisă să discutăm să vedem care sunt politicile pe care dorim să le definim, după aceea să găsim metodele practice de punere în aplicare", a spus Klaus Iohannis.

Și alți lideri ai statelor din Uniunea Europeană care au sosit la summitul pe teme digitale au susținut că viitorul Uniunii depinde foarte mult de digitalizare, atât în economie, cât și în societate și, de asemenea, trebuie urmărită consolidarea securității cibernetice, care înseamnă și apărarea valorilor democratice europene.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Septembrie 2017
Ultima actualizare:
30 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza