Iohannis salută concluziile Raportului MCV

Preşedintele României salută concluziile raportului care arată că "activitatea principalelor instituţii judiciare şi de integritate în combaterea corupţiei a înregistrat o dinamică impresionantă".

Adăugat: 28 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:28 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele României, Klaus Iohannis, salută faptul că noul raport al Comisiei Europene este unul predominant pozitiv, care arată că progresele identificate în raportul precent s-au consolidat semnificativ.

"Preşedintele României salută concluziile raportului care arată că activitatea principalelor instituţii judiciare şi de integritate în combaterea corupţiei a înregistrat o dinamică impresionantă şi a generat o încredere sporită a publicului în justiţie. De asemenea, apreciază constatările făcute de Comisia Europeană cu privire la profesionalismul sporit din sistemul judiciar românesc şi cu privire la voinţa de a proteja independenţa justiţiei într-o manieră mai consistentă", precizează Iohannis într-un comunicat.

Şeful statului anunţă în acelaşi timp că a luat notă de observaţiile critice din raport, printre care cele referitoare la reticenţa Parlamentului de a aplica decizii finale ale Curţii Constituţionale, la respingerea de către Parlament a unor cereri de ridicare a imunităţii pentru parlamentari şi la lipsa unor reguli clare care să asigure aplicarea rapidă a prevederilor constituţionale privind suspendarea miniştrilor puşi sub acuzare sau a parlamentarilor care fac obiectul unei decizii negative de integritate sau a unei condamnări de corupţie.

"Domnul preşedinte Klaus Iohannis notează recomandările Comisiei Europene menite să asigure consolidarea procesului de reformă şi consideră că este nevoie de continuarea eforturilor pentru a asigura evoluţia ireversibilă a reformelor în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei, în primul rând în beneficiul societăţii româneşti şi al cetăţenilor români", se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Comisia Europeană a adoptat miercuri raportul privind progresele înregistrate de România în ultimele 12 luni în domeniul reformei judiciare şi al luptei împotriva corupţiei, în cadrul MCV.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
28 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza