Iohannis: România va acţiona în interesul cetăţenilor săi la negocierile cu Marea Britanie

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat la finalul Consiliului European de la Bruxelles, că România va acţiona în negocierile cu Marea Britanie în interesul cetăţenilor săi.

Adăugat: 29 Iunie 2016
Ultima actualizare:29 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul Consiliului European de la Bruxelles, că România este un stat care a acţionat dintotdeauna pentru o uniune puternică, capabilă să răspundă atât aşteptărilor cetăţenilor săi, cât şi provocărilor din exterior.

Summitul celor 27, fără Marea Britanie, s-a încheiat la Bruxelles şi a fost adoptată o declaraţie comună a participanţilor care subliniază unitatea acestora în continuare.

Uniunea Europeană este un proiect destinat păcii, securităţii şi prosperităţii pe continentul nostru.

Acesta a fost şi mesajul pe care preşedintele României l-a transmis în timpul reuniunii de aici, de la Bruxelles.

"Am subliniat că avem nevoie acum de o abordare cât mai pragmatică, care să detensioneze situaţia şi să ne permită să mergem înainte. Trebuie să răspundem aşteptărilor cetăţenilor statelor noastre", a spus Klaus Iohannis.

România va acţiona în negocierile cu Marea Britanie în interesul cetăţenilor săi, a mai spus preşedintele României.

Imigraţia, principala cauză a crizei de încredere din UE

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, recunoaşte că problema imigraţiei ilegale este una dintre cele mai mari cauze a lipsei de încredere în construcţia europeană.

"În timpul discuţiei dintre cei 27 de lideri, a fost absolut clar că problema imigraţiei a fost şi rămâne principala cauză a crizei de încredere în spaţiul comunitar şi aceasta a fost şi tema campaniei din Marea Britanie. Trebuie să restabilim controlul frontierelor externe şi să diminuăm afluxul de imigranţi, este absolut necesar", a spus Donald Tusk.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a dat asigurări că, în pofida unor informaţii vehiculate în presa europeană, există o colaborare strânsă şi conform tratatului între cele trei instituţii europene: Consiliul, Comisia şi Parlamentul.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza