Iohannis: România trebuie să îşi redefinească modelul relaţiei cu Republica Moldova

Trebuie să sprijinim instituţiile din Moldova să devină mai performate, mai puternice, mai reprezentative şi să lucreze mai transparent, susține președintele României, Klaus Iohannis.

Adăugat: 17 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:17 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

România trebuie să îşi redefinească modelul relaţiei cu Republica Moldova, afirmă preşedintele Klaus Iohannis, care consideră că ţara noastră va trebui să păstreze şi să apere caracterul special al acestei relaţii, însă ea trebuie să vizeze sprijinirea instituţiilor moldoveneşti, nu a anumitor persoane.

"Această relaţie specială însă, în secolul XXI trebuie să aibă şi un fundament solid. Acest fundament solid, după părerea mea şi părerea a fost împărtăşită de toţi cei din CSAT, acest fundament trebuie să fie un fundament instituţional. România trebuie şi vrea să sprijine Moldova. Asta înseamnă că trebuie să sprijinim instituţiile din Moldova să devină mai performate, mai puternice, mai reprezentative şi să lucreze mai transparent", a spus Klaus Iohannis.

Declaraţiile preşedintelui României vin după analizarea, în CSAT, a relaţiei româno-moldovene şi în contextul în care alegerile prezidenţiale au fost câştigată de candidatul pro-rus Igor Dodon.

Alegerile sunt contestate în stradă de tineri care au sprijinit-o pe candidata pro-europeană Maia Sandu. Klaus Iohannis a participat astăzi, la Cluj-Napoca, la o dezbatere găzduită de Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai, transmite corespondentul RRA, Claudiu Pădurean.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza