Iohannis: România poate gestiona numărul de refugiaţi alocați

Președintele Klaus Iohannis susține că numărul total de migranţi pe care România îi va prelua nu este atât de mare, iar autorităţile pot gestiona situaţia.

Adăugat: 23 Septembrie 2015
Ultima actualizare:23 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis apreciază că România poate gestiona numărul de refugiaţi pe Comisia Europeană vrea să îi trimită în ţara noastră, dar a deplâns faptul că adoptarea cotelor obligatorii de migranţi pe care le va prelua fiecare ţară membră a fost făcută la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne prin vot majoritar, nu prin negocieri.

Faţă de cei 1.785 de migranţi pe care România s-a oferit voluntar să îi preia, vor mai sosi în ţara noastră încă 2.400 de persoane.

Înainte de a pleca la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European, Klaus Iohannis a încercat miercuri să explice că numărul total de migranţi pe care România îi va prelua nu este atât de mare, iar autorităţile pot gestiona situaţia.

"Noi am ştiut că sunt mulţi care vin şi, dintre aceştia mulţi, eu am considerat că numărul care ar trebui să fie primit de România nu este unul prea mare pentru administraţia românească şi sunt în continuare de părere că guvernul poate să găsească căile cele mai bune nu doar pentru a-i primi, amprenta şi înregistra, ci şi pentru a face demersuri de integrare", a spus Iohannis.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza