Iohannis: România îşi va îndeplini toate angajamentele asumate în cadrul NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat ieri faptul că ţara noastră îşi va îndeplini toate angajamentele asumate în cadrul NATO.

Adăugat: 11 Februarie 2022
Ultima actualizare:11 Februarie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Arhiva. Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Aflat într-o vizită la Brigada multinaţională Sud-Est de la Craiova, şeful statului a declarat că Alianţa Nord-Atlantică reprezintă cea mai solidă garanţie de securitate pentru România.

Klaus Iohannis: România îşi va îndeplini toate angajamentele asumate, contribuind astfel la statutul NATO de cea mai puternică şi eficientă alianţă de apărare colectivă din istorie. Evoluţiile actuale de securitate din vecinătatea noastră directă dovedesc încă o dată că măsurile luate de NATO sunt necesare, iar România la rândul său este hotărâtă să îşi îndeplinească angajamentele asumate conform deciziilor luate în cadrul alianţei.

La rândul său secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a dat asigurări că NATO îi va apăra şi proteja pe toţi aliaţii.

La o conferinţă de presă comună cu premierul britanic, Boris Johnson, Jens Stoltenberg a spus şi că o nouă agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei va duce la o întărire a prezenţei aliate, şi nu la o reducere a acesteia.

Jens Stoltenberg: Rusia are deja mult peste 100.000 de soldaţi gata de luptă lângă Ucraina, cu rachete, unităţi de comandă şi control, unităţi medicale şi echipament greu de luptă. Urmărim îndeaproape şi desfăşurarea de forţe ruse în Belarus, care e cea mai mare de la finalul Războiului Rece până acum. Acesta este un moment periculos pentru securitatea europeană. Numărul forţelor ruseşti e în creştere, iar perioada de avertizare în caz de atac scade. NATO nu ameninţă Rusia, dar trebuie să fim pregătiţi pentru ce e mai rău, în timp ce dorim totuşi o soluţie politică.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Februarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza