Iohannis: România îşi menţine obiectivul aderării la Schengen

România îşi menţine obiectivul aderării la Schengen, chiar dacă spaţiul de liberă circulaţie este pus acum sub semnul îndoielii, a declarat preşedintele României Klaus Iohannis la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Adăugat: 21 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:21 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis aşteaptă ca Uniunea Europeană să dea dovadă de mai multă coerenţă, viziune, strategie şi rigoare, în contextul în care se confruntă cu o provocare majoră, reprezentată de migraţie.

"Ca preşedinte, trebuie să spun totuşi cu sinceritate că aştept mai mult de la funcţionarea mecanismelor europene. Îmi doresc de la Uniunea Europeană mai multă coerenţă, mai multă viziune şi mai multă strategie. Proiectul european nu este un simplu slogan, iar Uniunea Europeană nu este un set de mecanisme birocratice", a spus preşedintele.

Într-un discurs susţinut în faţa şefilor misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, preşedintele României a declarat că România îşi menţine obiectivul aderării la Schengen, chiar dacă spaţiul de liberă circulaţie este pus în acest moment sub semnul îndoielii.

Klaus Iohannis   a ţinut să precizeze că parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, apartenenţa la NATO şi la Uniunea Europeană rămân pilonii fundamentali pe care se construieşte politica externă a ţării noastre.

AUDIO Discursul preşedinteluiAutor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza