Iohannis: România este un aliat extrem de serios al NATO

România este un aliat extrem de serios, foarte bine pregătit, a declarat președintele Klaus Iohannis, prezent la exercițiul "Saber Guardian 2017".

Adăugat: 16 Iulie 2017
Ultima actualizare:16 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Președintele Klaus Iohannis, la exerciţiul Saber Guardian 2017, desfășurat la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica" din Cincu
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că exerciţiul Saber Guardian 2017, care s-a desfăşurat la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica" din Cincu, din judeţul Braşov, este unul special.

Şeful statului a subliniat că aplicaţia a arătat că mai multe unităţi militare pot lucra împreună, dacă trupele sunt compatibile.

Au mai fost prezenţi ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, şi şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă.

Exerciţiul este cel mai mare desfăşurat în regiunea ţării noastre.

Participă 25.000 de militari din 22 de ţări aliate şi partenere.

"Nu a fost numai un exerciţiu prin care am dorit să demonstrăm capabilităţile militare de care dispun armatele ţărilor participante, ci a fost un exerciţiu în care s-a dorit să se obţină un efect maxim pe linia interoperabilităţii, pe linia planificării, coordonării şi conducerii integrate a acţiunilor în teren. Şi astăzi a fost vârful de sarcină care, pe mine personal, m-a impresionat", a spus Nicolae Ciucă, şeful SMG.

Şeful statului a lăudat şi el eforturile depuse de militarii ţărilor participante şi a subliniat necesitatea unor asemenea exerciţii.

"E un semnal, încă o dată, că România este un aliat extrem de serios, România este un aliat foarte bine pregătit şi soldaţii noştri sunt foarte, foarte buni profesionişti şi au capacitatea să integreze foarte repede alţi profesionişti veniţi din state aliate", a spus Klaus Iohannis.

La exerciţiul de la Cincu au participat 5.000 de militari, 650 de mijloace de luptă şi 30 de aparate de zbor, care au demonstrat dinamica unui exerciţiu de tragere întrunit.

La final a avut loc ceremonia de activare a Comandamentului Brigăzii Naţionale Sud-Est, care se află în coordonarea Comandamentului Multinaţional de Divizie şi reprezintă una dintre măsurile luate în urma Summitului NATO de la Varşovia.Autor:
Nucu Jalea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza