Iohannis: Rezultatul e foarte bun. Românii au fost niște eroi

Klaus Iohannis a declarat că rezultatul exit-poll-urilor este bun şi că va avea emoţii până când CCR dă verdictul final.

Adăugat: 16 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis
trimite pe mail

UPDATE Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a mers  în Piaţa Universităţii, unde s-a întâlnit cu miile de oameni care se aflau acolo.

Prezenţa sa acolo vine după ce contracandidatul său la scrutin, Victor Ponta, şi-a recunoscut înfrângerea.

Anterior, în declarația susținută imediat după închiderea votului, candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat că rezultatul obţinut la alegerile prezidenţiale este foarte bun, însă a afirmat că mai are emoţii până la momentul în care CCR va da verdictul final.

"Mai am emoţii, da, şi voi avea emoţii până când CCR dă verdictul final, din acest motiv i-am rugat pe cei din secţii mare atenţie la numărare, mare atenţie la raportare, alegerile se termină exact atunci când CCR le validează", a spus Iohannis.

El a adăugat că "rezultatul din această seară este foarte bun".

Candidatul ACL a mai spus că nu îi este teamă că rezultatul alegerilor se va schimba.

"Modul în care au fost organizate alegerile în diaspora îmi confirmă că este nevoie cu cât mai repede cu atât mai bine de schimbarea legislaţiei în materie. Este nevoie de votul prin corespondenţă şi este nevoie de votul electronic pentru a elimina orice suspiciune şi pentru a crea tuturor românilor posibilitatea să voteze", a mai afirmat Klaus Iohannis.

Votul a decurs "fenomenal"

Iohannis a mulţumit, în declaraţia făcută imediat după închiderea urnelor la ora 21,00, românilor pentru că au ieşit la vot, afirmând că aceştia au fost ''nişte eroi''.

"Dragi români, aţi fost nişte eroi astăzi. Votul a decurs fenomenal. O prezenţă enormă astăzi la vot. Vă mulţumesc tuturor că aţi ieşit să votaţi preşedintele României. Un gând foarte special şi respect tuturor celor care au votat în diasporă, cu toate că în foarte multe locuri a fost nevoie să aştepte multe ore până când au reuşit să-şi exprime votul', a spus Iohannis, după aflarea exit-poll-urilor.

Iohannis solicită prelungirea programului de vot

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, solicită Guvernului să prelungească programul de vot în diaspora.

"Solicit Guvernului acum, în ceasul al 12-lea, să facă un efort şi să prelungească votul în diaspora, solicit un minim efort faţă de românii care vor să-şi dea votul în diaspora", a spus Iohannis.

Iohannis a precizat şi că Guvernul va trebui să-şi asume organizarea votului în străinătate.

De asemenea, el a cerut reprezentanţilor ACL din secţiile de votare vigilenţă maximă.

"Nu vă bateţi joc de votul oamenilor la numărare. Atenţie mare! Cu toţii ne dorim ca rezultatul obţinut scriptic să reprezinte fidel voinţa românilor", a afirmat el.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
16 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:
20 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza