Iohannis: Retragerea lui Antonescu, gest unic al unui mare om politic

Iohannis consideră că gestul lui Crin Antonescu de a renunța la candidatura la prezidențiale, este un gest unic în ultimii 24 ani, făcut de un om politic bine plasat.

Adăugat: 31 Mai 2014
Ultima actualizare:31 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis
trimite pe mail

Prim-vicepreședintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, consideră că deciziile politice ale preşedintelui interimar al PNL, Crin Antonescu, de a renunţa la această funcţie şi la candidatura la alegerile prezidenţiale din toamnă arată comportamentul unui mare om politic.

El susţine, într-un comunicat de presă, că gestul lui Crin Antonescu, unic în ultimii 24 de ani, arată că liderul liberal pune interesul de partid şi al României înaintea propriului său interes şi al carierei politice.

"Astăzi am văzut un gest al unui mare om politic: Crin Antonescu. Am asistat la un gest unic, în ultimii 24 de ani, făcut de un om politic cu o poziţie foarte puternică, foarte bine plasat, care a renunţat la toate acestea pentru a întări partidul. Prin decizia luată, Crin Antonescu a dovedit că pune interesul partidului şi al României înaintea propriului interes şi a propriei cariere politice. Consider că, prin gestul făcut astăzi, Crin Antonescu rămâne cel mai valoros om al Partidului Naţional Liberal şi sper şi îmi doresc ca împreună să reuşim să întărim PNL şi să atingem împreună obiectivele politice pe care şi le propune Partidul Naţional Liberal", arată Iohannis în comunicatul de presă.

Comunicat de presă Klaus Iohannis

Zgonea, dezamăgit de anunțul lui Antonescu

De cealaltă parte, social-democratul Valeriu Zgonea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, afirmă că nu este surprins de anunţul făcut de Crin Antonescu şi se declară dezamăgit de comportamentul politic al fostului preşedinte liberal.

Valeriu Zgonea mai spune că, în condiţiile în care Crin Antonescu a destrămat USL, era normal ca acesta să nu mai candideze la funcţia de preşedinte al României.

"Pentru noi era un candidat al Uniunii Social Liberale şi pentru noi făcea parte dintr-o echipă care a câştigat încrederea electoratului. În momentul în care domnia sa a decis să rupă alianţa, să scoată Partidul Naţional Liberal de la guvernare, ceea ce face în aceste zile este absolut jenant pentru un politician", a spus Zgonea.

Liderul liberal, Crin Antonescu, a anunţat decizia sa legată de a renunţa la candidatura pentru preşedinţia României, pentru a favoriza desemnarea, până în 15 iulie, a unui candidat al dreptei.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
31 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza