Iohannis rămâne pe poziţie. "Afirm determinarea mea de a fi vicepremier şi ministru de Interne".

Klaus Iohannis a declarat că la şedinţa USL de luni, nu s-a ajuns la nicio concluzie în privinţa preluării funcţiei de ministru de Interne, cumulată cu cea de vicepremier. El îşi afirmă determinarea de a fi şi vicepremier şi ministru de Interne.

Adăugat: 10 Februarie 2014
Ultima actualizare:11 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, propunerea PNL pentru Ministerul de Interne şi pentru funcţia de vicepremier. Sursa: pnl.ro
trimite pe mail

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, luni, că îşi reafirmă determinarea pentru a deveni vicepremier, menţionând că va face toţi paşii ceruţi de lege pentru acest lucru.

"Vreau să clarific că acest lucru e treaba mea şi nu am nepărat nevoie de sfaturi decât dacă le cer eu. Pe de altă parte, e clar că noi, PNL, nu vom merge niciunde să cerem o lege pentru un om şi nici eu nu am de gând să intru într-o situaţie discutabilă. Reafirm determinarea mea de a deveni vicepremier şi ministru de Interne şi voi face toţi paşii ceruţi de lege pentru a fi şi în legalitate şi a clarifica orice discuţie care s-ar pune înainte de a deveni vicepremier şi ministru", a spus primarul oraşului Sibiu.

Klaus Iohannis, nominalizarea PNL pentru Ministerul de Interne şi pentru funcţia de vicepremier a declarat că dacă  PNL a hotărât să fie vicepremier,  atunci va fi.

"Nu a fost motiv de discuţie să iau locul cuiva, aşa cum nu am venit în PNL să iau locul cuiva, nu merg nici în Guvern să iau locul cuiva. Dar PNL a hotărât să fiu vicepremier, ceea ce VOI FI!", a afirmat Iohannis într-o conferinţă de presă.

"Voi face orice pas pentru a intra în legalitate"

Iohannis a spus că va face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate.

"Voi face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate, dar acest pas îmi aparţine, îl voi face atunci când trebuie şi atunci îl voi anunţa", a spus Iohannis.

El  a precizat că la şedinţa USL de luni dimineaţă, nu s-a luat nicio decizie în privinţa sa.

Iohannis a explicat că pentru a prelua şi funcţia de vicepremier şi pe cea de ministru de Interne este necesară modificarea structurii Guvernului, lucru care se face în Parlament.

"PNL a propus ca eu să preiau funcţia de vicepremier şi ministru de Interne, lucru care nu se potriveşte cu actuala structură a Guvernului aprobată - de  vicepremier şi ministru al Finanţelor. Trebuie modificată structura Guvernului, lucru pe care îl poate face doar Parlamentul. Aceste lucruri par simple, în realitate e o birocraţie complicată. Aceste chestiuni vor trebui parcurse în următoarele zile", a spus Iohannis.

"Marţi toată lumea din USL vine cu propuneri"

Liderii USL se vor întâlni din nou, marţi, pentru a discuta toate propunerile care urmează a fi operate în Guvern, după cum afirmă Iohannis.

Următorul pas va fi convocarea Parlamentului, pentru aprobarea noii structuri a Guvernului.

"Nu am ajuns la o concluzie azi (luni n.r.), am stabilit pentru mâine (marţi n.r.)  o întâlnire, tot în conducerea USL, la care vine toată lumea pregătită cu propunerile, altele decât cele pe care le-am făcut noi (PNL n.r.) şi vor fi discutate, După care, se poate convoca Parlamentul  în şedinţă comună şi se poate aproba noua structură a Guvernului", a declarat Iohannis.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Februarie 2014
Ultima actualizare:
11 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza