Iohannis: Problema pensiilor nu se rezolvă cu promisiuni electorale

Klaus Iohannis va propune un acord politic pe tema sistemului de pensii, în cazul în care va ajunge preşedintele României.

Adăugat: 10 Octombrie 2014
Ultima actualizare:10 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale
trimite pe mail

Candidatul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, afirmă că, dacă va ajunge preşedintele României, va avea discuţii cu toate forţele politice pentru un acord comun privind sistemul de pensii.

În opinia sa, problemele din acest domeniu nu se pot rezolva cu promisiuni electorale.

"Este important să decidem dacă vom conserva actualul sistem, care se bazează pe principiul solidarităţii între generaţii, în care plata pensiilor se face din contribuţiile celor aflaţi în muncă, sau trecem la un sistem de conturi individuale de economisire prin investiţii prudenţiale, centrat pe principiul contributivităţii, al responsabilităţii individuale şi al definirii şi garantării beneficiilor", a spus Klaus Iohannis. 

Programul prezidenţial al candidatului PNL - PDL este "România lucrului bine făcut".  

Ponta vrea îmbunătăţirea sistemului de predare a limbii române la secţiile maghiare

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a declarat la Cozmeni, în judeţul Harghita, că una din problemele copiilor de etnie maghiară este învăţarea limbii române.

El spune că va discuta cu ministrul Educaţiei pentru îmbunătăţirea sistemului de predare a limbii române la secţia maghiară, astfel încât limba oficială a statului să poată fi mai accesibilă. 

"Cred că cel mai important lucru este ca să reuşim să-i facem pe copii să înveţe, să înveţe în limba maternă, limba maghiară, să înveţe şi limba română, să înveţe limba engleză, pentru că suntem cetăţeni ai României, dar suntem cetăţeni ai Europei şi cred că lucrurile acestea mai puţin vizibile, mai puţin politie, mai puţin administrative au, de fapt, importanţă foarte mare", a spus Victor Ponta.   

Hunor militează pentru consolidarea relaţiei dintre majoritate şi minoritate

Vicepremierul Kelemen Hunor este candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale.

El îşi propune consolidarea relaţiei dintre majoritate şi minoritate şi siguranţă pentru comunitatea maghiară din România.

"După 25 de ani, România s-a schimbat, se schimbă mereu, se schimbă şi lumea în jurul nostru, şi de aceea considerăm că, în continuare, aceste relaţii trebuie întărite şi trebuie găsite acele soluţii prin care maghiarii, comunitatea noastră va spune la un moment dat că este mulţumită de ceea ce oferă majoritatea, ceea ce oferă statul român", a spus  Kelemen Hunor. 

Udrea, în turneu de prezentare a programului ''România frumoasă''

Elena Udrea candidează pentru Cotroceni din partea Partidului Mişcarea Populară.

Aflată în turneu electoral în Galaţi, ea a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul său prezidenţial ''România frumoasă''.

"România frumoasă este ţara în care tinerii îşi găsesc locuri de muncă bine plătite, pensionarii nu se tem că nu îşi pot plăti şi medicamentele şi întreţinerea din pensie, în care oamenilor nu le este teamă să meargă într-un spital şi au încredere în sistemul de sănătate, în care şcoala te pregăteşte pentru viaţă, în care mediul de afaceri nu este sufocat de taxe şi de impozite. Pe scurt, "România frumoasă" este ţara în care oamenii au motive să zâmbească pe stradă", a spus Elena Udrea.   

Dan Diaconescu: Pot salva România

Candidatul PPDD, Dan Diaconescu, propune un program cu 100 de capitole care, susţine el, ar putea salva România.

Banii confiscaţi din averile ilicite, spune Dan Diaconescu, vor fi utilizaţi în investiţii. 

"Eu am strâns aceste 100 de dorinţe ale poporului român mergând printre ei  şi oamenii spunându-mi ce vor: locuri de muncă, vor mai puţine taxe - eu vreau să schimb Codul Fiscal într-unul cu doar patru taxe; TVA ar fi trebuit să fie redus de la 24 la 14%, trebuie introdus şi juraţi în instanţă, aşa cum România avea între cele două războaie mondiale, fiindcă astăzi românii nu mai au încredere în Justiţie", susţine Dan Diaconescu. 

Candidatul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, a făcut aceste precizări în cadrul dezbaterii electorale de la Radio România Actualităţi.

Agenda electorală a candidaţilor:

►Europarlamentarul Monica Macovei se întâlneşte cu alegătorii din localităţile Peştera şi Medgidia, judeţul Constanţa, iar Elena Udrea are programate întâlniri cu membri şi simpatizanţi ai Partidului Mişcarea Populară din Slatina şi Caracal,  judeţul Olt.  

►Premierul Victor Ponta participă, în Bacău, la iniţierea unui proiect privind incluziunea socială, iar preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se află în judeţul Tulcea.  

►Liderul Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, ţine un discurs la o consfătuire a aleşilor UDMR, organizată în staţiunea Lacul Roşu şi participă la o dezbatere în Gheorghieni, judeţul Harghita. Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza